Destinatii Europene

Circuit - Cracovia Regala

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
4 zile
Valabilitate Oferta:
21/10/2011 - 24/10/2011
Pret Total:
145 € (36.25€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • centre shopping

Descriere Oferta Turistica:

CRACOVIA REGALA – CAPITALA CULTURALA EUROPEANA



Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice....Un moment de reculegere se cuvine intr-o scurta vizita la Auschwitz, sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale.



Ziua 1. ROMANIA – WIELICZKA – CRACOVIA

Intalnirea grupului cu ghidul ;ldimineata devreme.!! Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! Trecem prin Presov. Ne indreptam apoi spre cunoscuta salina Wieliczka, cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 2* in Cracovia. Optional, cina.



Ziua 2. MINUNATA CRACOVIA REGALA – VIZITE SI TIMP LIBER PENTRU SHOPPING!

Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Incepem sa descoperim aceast oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene, orasul vechi Stare Miasko cu catedrala Sf. Maria (Kosciol Mariacki). Vizita in orasul universitar si optional la muzeul Colegiului Maius. Seara libera pentru, plimbari individuale sau shopping in cea mai renumita zona comerciala a orasului - “Piata veche”, sau intr-unul dintre mall-urile Cracoviei. Cazare la hotel 2* in Cracovia. Optional, cina.

Ziua 3. CRACOVIA INEDITA !

Mic dejun. Astazi revenim pe malul Vistulei, pentru o vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul “Lista lui Schindler“. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri Ne indreptam spre Auschwitz (Oswiecim) si Birkenau, locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al 2-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO. Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si rromi au fost exterminati. Ne intoarcem in Cracovia unde ne bucuram de atmosfera boema a orasului. Timp liber pentru cumparaturi si cina. Cazare la hotel 2* in Cracovia.

Ziua 4. CRACOVIA – AUSCHWITZ – ROMANIA

Mic dejun. Ne indreptam spre Wadowice - locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Casa Memoriala a Sanctitatii Sale si Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia. Dupa aceste vizite, ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul serii. Pauze pe traseu pentru masa si toaleta.

PRET = 145 EURO/ PERSOANA


*Nota: Tariful este calculat pentru grup minim de 40 de persoane.
*In cazul neconstituirii grupului minim de 40 de persoane, tariful se recalculeaza.

Programul se poate realiza si cu 2 nopti de cazare la tariff de 125 euro/ pers.


Date de plecare: 21.10.2011


Plecari din: Baia Mare, Satu Mare.
Pentru imbarcarile din : Bistrita , Tg Mures, Campia Turzii, Sibiu, Alba Iulia, Sebes, Aiud, Turda, Cluj Napoca, Zalau, suplimentul de transport este de 20 euro/ persoana.


Pretul include:
· transport cu autocar EXPERT TRAVEL, clasificat conform normelor internationale;
· cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel 2*/3* in Cracovia;
· vizite ghidate;
· ghid – insotitor de grup!
asigurare medicala


Pretul nu include:

· Contravaloarea cinelor optionale, cca 10 Euro/zi/persoana
Intrarea la obiectivele turistice
· Intrarea la Salina Wieliczka - cca 8 Euro/pers, tarif de grup
· Orice servicii turistice care nu sunt mentionate la rubrica "tariful include".


Acte necesare calatoriei:
· Pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei
· Copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
21-Oct-11 - 24-Oct-11145

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Expert Travel