Destinatii Europene

Circuit CHINA - TIBET - HONG KONG - MACAO

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
17 zile
Valabilitate Oferta:
29/05/2012 - 16/06/2012
Pret Total:
2595 € (152.65€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Iti propunem un circuit in cateva destinatii exotice de vacanta, speciale, care te vor incanta printr-o combinatie de atractii care le face intr-adevar deosebite. Vei descoperi China, cu cei peste 3000 de ani de istorie fascinanta, Tibetul, cu misterele si practicile sale prebudiste stravechi, Hong Kongul, si Macao…toate intr – o vacanta de care iti vei aminti toata viata!


Ziua 01 – 29.05.2012: Bucuresti

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 13:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France 1889 (15:15 / 17:25) si mai departe spre Beijing cu AF 126 (19:00 / 10:50).

Ziua 02 – 30.05.2012: Beijing

Sosirea in Beijing la ora 10:50 si intalnire cu ghidul local, care va insoti grupul pentru o prima vizita, ce include Templul Cerului (sec. al XV- lea, dinastia Ming si Qing), plimbare pe principala artera comerciala Wangfujing si prin celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume. Transfer, cina si cazare la hotelul Qianmen 4* (sau similar).

Ziua 03 – 31.05.2012: Beijing

Mic dejun. Excursie la Badalin (situat la 80 km de Beijing) pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de 6.000 km (fara telescaun), singura constructie de pe pamant, ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. Vizita la unul din mormintele dinastiei Ming si la Calea Spiritelor de la Changling dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Pranz in cursul vizitelor. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza” (fara bauturi). Cazare.

Ziua 04 – 01.06.2012: Beijing

Mic dejun. Vizitarea Palatului Imperial (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), unde au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; se continua cu Colina Carbunelui (o superba gradina imperiala). Plimbare cu ricsa-bicicleta prin vechiul cartier Hutong. Vizita la Palatul de Vara, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti. Pranz in timpul vizitelor. Cazare.

Ziua 05 – 02.06.2012: Beijing – Lhassa (avion)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei China Airlines, CA4112 (09:00 / 15:00) spre Lhasa, supranumita “Acoperisul Lumii”, oras complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotelul Fupeng Sheraton 4* (sau similar). Timp liber pentru acomodare cu altitudinea. Cazare.


Ziua 06 – 03.06.2012: Lhassa

Mic dejun. Vizita la Manastirea Jokhang (“Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai iubit templu al tibetanilor si patrimoniu UNESCO) si la Manastirea Sera aflata la 5 km de Lhassa, care adapostea odata 5.000 de calugari si avea o faimoasa academie. Urmeaza plimbare prin celebra piata de pe strada Barkhor. Pranz in timpul vizitelor. Cazare.

Ziua 07 – 04.06.2012: Lhassa

Mic dejun. Vizita complexului arhitectural Potala sau Petal, compus din Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa), fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a lui Dalai Lama, de dimensiuni impresionante, cu 13 etaje si 1000 de camere (patrimoniu UNESCO din 1994), intins pe o suprafata de 90.000 de metri patrati. Vizita la Norbulinka, loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara pentru Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Se viziteaza gradina si palatul a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de-al 7-lea Dalai Lama. Se continua cu vizita la manastirea Drepung, asezata la poalele Muntelui Gephel si care este cea mai mare manastire din Tibet si una din cele mai mari din lume (in anii 1936 – 1937 adapostea aproape 10.000 de calugari). A fost fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, unul din fondatorii scolii Gelukpa. Pranz in timpul vizitelor. Cazare.


Ziua 08 – 05.06.2012: Lhassa – Xi’an (avion)

Mic dejun. Vizitarea muzeului tibetan si a Manastirii Ramoche. Pranz. Transfer la aeroport si plecare spre Xi’An cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 2336 (16:10 / 18:50). Sosire, transfer la aeroport si cazare la hotelul Xi’An 4* (sau similar).


Ziua 09 – 06.06.2012: Xi’an

Mic dejun. Vizita la situl arheologic situat la 40 km de Xi’An, care adaposteste descoperirile legate de mormantul primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a gasit celebra armata a celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii precum si a muzeului aferent. Se continua cu plimbare prin cartierul musulman si vizita la cea mai mare moschee din China. Pranz in timpul vizitelor. Seara, spectacol cu dansuri traditionale si muzica din perioada dinastiei Tang. Cazare.


Ziua 10 – 07.06.2012: Xi’an – Guilin (avion)

Mic dejun. Vizitarea Marii Pagode a Gastii Salbatice, construita in anul 625, inalta de 67 m si cu 7 nivele, locul unde au fost traduse in limba chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zand, dupa ce acesta s-a intors din India si a Muzeului “Padurii de tablite de piatra” (cea mai veche biblioteca din China) si a unui atelier de prelucrare a jadului. Pranz in timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru plecare spre Guilin cu zborul companiei Hainan Airlines, HU 7829 (18:00 / 19:35). Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Osmanthus 3* (sau similar).


Ziua 11 – 08.06.2012: Guilin – Yangshuo (croaziera)

Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe fluviul Li pana la Yangshuo, cu pranz la bord. Croaziera se deruleaza printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Sosire la Yangshuo, transfer la hotelul Xinshiji 4* (sau similar). Cazare.


Ziua 12 – 09.06.2012: Yangshuo (autocar) – Guilin – Shanghai (avion)

Mic dejun. Intoarcere cu autocarul la Guilin, unde se viziteaza Pestera Flautului de Trestie si Colina Fubo, plantatia de ceai. Pranz in timpul vizitelor, transfer la aeroport si plecare spre Shanghai cu zborul companiei FM 9332 (19:55 / 21:55). Intalnire cu reprezentantul local si transfer si cazare la hotelul Tianhong 3* (sau similar).


Ziua 13 – 10.06.2012: Shanghai

Mic dejun. Vizita la Gradina Mandarinului Yu, una din cele mai reprezentative gradini chinezesti, Templul lui Buddha de Jad si plimbare pe celebrul bulevard Bund de pe malul fluviului Huangpu. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Pranz in timpul vizitelor. Seara, se vizioneaza celebrul spectacol de acrobatie din Shanghai. Cazare.


Ziua 14 – 11.06.2012: Shanghai – Hong Kong (avion)

Mic dejun. Se viziteaza Muzeul Shanghai, celebra artera comerciala Nanking si noul cartier de zgarie nori, Putong. Pranz in timpul vizitelor. Timp liber pentru cumparaturi. Plecare la Hong Kong cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 721 (18:10 / 20:50). Sosire la Hong Kong, fost dominion britanic care dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia din Vest. Insula Hong Kong-ului este astazi mai atragatoare decat Manhattanul New York-ului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare si cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Transfer si cazare la hotel Metropark 3* (sau similar).


Ziua 15 – 12.06.2011: Hong Kong – Macao – Hong Kong

Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999 (dus-intors cu vaporul). Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere la o cultura proprie a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand patrimoniului UNESCO. Turul ne va conduce spre principalele puncte de atractie turistica: ruinele bisericii romano-catolice St. Paul (devenite emblema pentru Macao) intrate in patrimoniul UNESCO, Muzeul din Macao si Turnul din Macao pentru o vedere panoramica, Biserica Penha, Piata Senatului, Poarta Barierei, Templul Kun si Templul zeitei A-Ma (zeita navigatorilor) si a monumentului care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom. In timpul pranzului care va fi servit intr-un restaurant local, veti avea ocazia sa gustati cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizita unui faimos cazino din Macao – copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere la hotelul din Hong Kong. Cazare.

Ziua 16 – 13.06.2012: Hong Kong

Mic dejun. In prima parte a zilei (deoarece camerele trebuiesc eliberate pana in ora 12:00), vom face un tur de o jumatate de zi a Hong Kongului. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizita celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse, unde se pot vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau, dupa care se viziteaza satul pescaresc Aberdeen (denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul), o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale de lemn, numite sampan, si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. In portul Aberdeen se gasesc numeroase restaurante plutitoare p

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
29-Mai-12 - 16-Iun-122595

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel