Destinatii Europene

CIRCUIT CEHIA-POLONIA

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
08/07/2013 - 15/07/2013
Pret Total:
495 € (61.88€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

Cicrcuit Cehia - Polonia
(P)

Praga - Brno - Katovice - Cracovia - Varsovia – Wroclaw

Plecari: 08.07, 12.08.2013 (8 zile / 7 nopti)

Ziua 1: BUCURESTI - PRAGA
Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:20, pentru imbarcare pe cursa companiei CSA cu destinatia Praga. Sosire in capitala Cehiei, la ora locala 06:15. Tur panoramic de oras de jumatate de zi cu ghid local pentru admirarea principalelor atractii turistice: Castelul din Praga, Catedrala Sf. Vitus - simbol spiritual al statului ceh, Piata Wenceslas, Piata Staromestske Námestí, “strada de aur” - zona boema a orasului, podul Carol - unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa. Seara, optional, croaziera pe raul Vlatava. Cazare hotel Barcelo Praha 4* - Praga sau similar.

Ziua 2: PRAGA - KARLSTEIN - KARLOVI VARY
Mic dejun. Astazi, va propunem o excursie optionala la renumitul castel Karlstein, dupa care ne continuam drumul catre Karlovy Vary - cunoscuta statiune balneoclimaterica din Europa centrala, prin izvoarele sale termale, precum si prin portelanul si sticla fabricate de micii mestesugari. Seara, optional, cina traditional ceheasca, in timpul careia veti descoperi muzica folclorica si preparatele traditionale, precum si renumita bere. Cazare hotel Barcelo Praha 4* - Praga sau similar.

Ziua 3: PRAGA – BRNO
Mic dejun. Aceasta zi o dedicam orasului Brno, al doilea oras ca marime al Cehiei unde admiram: Vechea Primarie (fost sediu al administratie locale de la inceputul secolului XIV si pana in anul 1935), Noua Primarie – palat baroc a carei fundatie a fost construita in Evul Mediu, Catedrala Sf. Petru si Pavel de pe Dealul Petrov, Castelul Spilberk – resedinta regala din secolul XIII, transformata ulterior in fortareata si temnita. Cazare hotel Voronez 4* - Brno sau similar.

Ziua 4: BRNO - KATOVICE – CRACOVIA - AUSCHWITZ-BIRKENAU
Mic dejun. Ne continuam drumul catre Cracovia - cea dintai capitala a Poloniei, cu o scurta oprire in Katovice. Dupa-amiaza, tur panoramic al orasului Cracovia cu admirarea principalelor atractii: Piata Centrala cu monumentele sale istorice si numeroase cafenele, Biserica Sfanta Maria sau Muzeul Universitatii. Optional, excursie la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagar nazist dintre cele doua razboaie mondiale. Cazare hotel Sympozjym Spa 4* - Cracovia sau similar.

Ziua 5: CRACOVIA - CZESTOCHAWA - VARSOVIA
Mic dejun. Parasim orasul Cracovia si ne indreptam catre actuala capitala a Poloniei – Varsovia. Pe drum (optional), o scurta oprire in orasul Czestochowa – important loc de pelerinaj, unde se afla Manastirea Jasna Gora (anul 1382), cu miraculoasa icoana „Madona Neagra”, denumita astfel datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Cazare hotel Radisson Blu Sobieski 4* - Varsovia sau similar.

Ziua 6: VARSOVIA
Mic dejun. Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument Patrimoniu UNESCO). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al 17-lea). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Dupa-amiaza, timp liber sau, optional, excursie la Zelazowa Wola – un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut Frederick Chopin. Aici se vor vizita muzeul (conac situat intr-un parc) si biserica Brochow unde a fost botezat celebrul compozitor. Cazare hotel Radisson Blu Sobieski 4* - Varsovia sau similar.

Ziua 7: VARSOVIA - WROCLAW
Mic dejun. Plecare catre Wroclaw – „Venetia Poloniei”, oras construit pe raul Oder. Orasul este comparat si cu Amsterdamul, gratie numarului mare de poduri. Aici, puteti admira biserici in stil gotic si baroc, numeroase parcuri, muzee si teatre. Pe langa acestea, farmecul atmosferei tipice unui oras turistic este redat si de artistii care sustin reprezentatii stradale. Seara, optional, cina traditional poloneza, in timpul careia veti descoperi dansul si muzica folclorica, precum si preparatele traditionale poloneze. Cazare hotel Novotel 3* - Wroclaw sau similar.

Ziua 8: WROCLAW - PRAGA
Mic dejun. Transfer catre Praga si imbarcare pe cursa companiei CSA cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 17:30. Sosire la Bucuresti la ora 20:20.

PRET/persoana: 495 EURO (loc in camera dubla/tripla)
Supliment camera single: 175 EURO
Reducere copil 2-12,99 ani cu 2 adulti in camera: - 45 EURO

SERVICII INCLUSE:
 transport cu avionul Bucuresti – Praga si retur, cu compania CSA;
 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3/4*, din care: 2 nopti in Praga, 1 noapte in Brno, 1 noapte in Cracovia, 2 nopti in Varsovia, 1 noapte Wroclaw;
 transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 transport cu autocar local;
 tururi de oras in Praga, Varsovia, Brno, Katovice, Cracovia, Wroklaw ;
 insotitor roman de grup.

SERVICII NEINCLUSE:
• taxele de aeroport: 115 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
 bacsisurile pentru soferi si ghizi locali: 20 EURO / persoana (se achita la destinatie reprezentantului agentiei);
 asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 36 ron/persoana (pana la 60 de ani);
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (asigurare complexa storno + medicala: 64 ron/persoana - pana la 60 ani);

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale) :
Bucuresti (Otopeni) 05:20 – Praga 06:15 // Praga 17:30 – Bucuresti (Otopeni) 20:20

GRUP MINIM: 25 PERSOANE
Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:
4 saptamani inainte de data de plecare.


PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE (minim 25 participanti):
- croziera cu cina si muzica pe raul Vltava: 50 EURO/ persoana
- Karlstein si Karlovy Vary: 90 EURO / persoana
- cina traditionala ceheasca cu program folcloric si preparate traditionale: 50 EURO/ persoana
- Auschwitz-Birkenau: 65 EURO/ persoana
- cina traditionala poloneza cu program folcloric si preparate traditionale: 50 EURO/ persoana
- Zelazowa Wola: 45 EURO/ persoana
NOTA: intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
 Distante aproximative intre orase: Praga-Brno 200 km, Brno-Cracovia 300 km, Cracovia-Varsovia 300 km, Varsovia-Wroclaw 350 km, Wroclaw-Praga 300 km.
 Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Cehia si Polonia, conform standardelor proprii.
 Insotitorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii ce pot interveni in timpul excursiei.
 Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
 Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual.
 Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma taxelor de aeroport, in situatia in care acestea sunt impuse de compania aeriana.
 Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
 Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii
 Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:
1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor
2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat
3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
 Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid loca

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel