Destinatii Europene

CIRCUIT - CASTELE BAVAREZE

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
14/05/2011 - 21/05/2011
Pret Total:
355 € (44.38€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • litoral

Descriere Oferta Turistica:

Ziua 1: Cluj – Budapesta – Viena (aprox. 680 km).

Plecare dimineata devreme din Cluj Napoca pe ruta Cluj – Budapesta – Viena.
In cursul dupa-amiezei vom face o oprire la Hinterbruhl, langa Viena, pentru a face o plimbare cu barca pe cel mai mare lac subteran din Europa. Avand o suprafata de 6200 m2, lacul s-a format in anul 1912 in urma unei explozii intr-o mina de ghips deschisa in 1848. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nazistii au pus aici bazele unei fabrici de avioane, firma Heinkel construind aici fuselajul pentru avionul de vanatoare HE 162. Cazare in zona Viena (posibil Oekotel 3* sau similar).

Ziua 2. Viena – Melk - Salzburg ( aprox. 310 km)

Mic dejun, apoi dupa cum ne permite timpul vizitam obiectivele mai importante din Viena printr-un tur de oras cu autocarul. Ne vom continua drumul spre Salzburg, dar nu inainte de a intra (optional) in vestita manastire din Melk. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 3: Salzburg – Munchen (aprox. 150 km).

Dupa micul dejun vom porni spre Munchen. Imediat ce vom intra in Germania, pe cel mai mare lac al Bavariei, numit si Marea Bavariei, ni se va infatisa cel mai fastuos palat al lui Ludwig al II-lea, Herrenchiemsee, o incercare curajoasa de a reinventa grandoarea palatului Versailles, in care magnifica Sala a oglinzilor poate fi comparata cu Galerie des Glaces a lui Ludovic al XIV-lea. Pe aceeasi insula pe care se afla palatul a fost formulata constitutia germana in anul 1948. Dup ace vaporasul ne va duce si pe cea de-a doua insula, pe care Tassilo al III-lea a intemeiat o manastire benedectina in anul 782, vom pleca spre Munchen, unde vom face un salt inapoi in zilele noastre (sau poate in viitor) vizitand fabrica aproape complet automatizata a BMW. Cazare in Munchen.

Ziua 4: Munchen

Dupa micul dejun ne vom reintoarce in trecut, vizitand resedinta de vara a familiei de Wittelsbach, care a condus Bavaria mai mult de 600 de ani. Aici vom vedea portretele celor mai frumoase tinere din Munchen sau uluitoarea colectie de trasuri oficiale alaturi de una dintre cele mai frumoase cabane de vanatoare din Germania. Dupaamiaza vom vedea si Rezidenz, complexul de palate in jurul a 7 curti, care ilustreza bogatia nobilimii bavareze. In timpul liber vom face cumparaturi in magazinele de pe frumoasa artera pietonala din centrul orasului sau vom intra in Frauenkirche (Catedrala Sfintei Fecioare) si vom asculta la ora 17 carilonul cu cele 43 de clopote in timp ce un grup de figurine vor reconstitui turnirul organizat in timpul casatoriei ducelui Wilhelm al V-lea cu Renata de Lorena iar celalalt vor reproduce dansul dogarilor. Optional vom lua cina in Beraria Regala, intemeiata de catre ducele Wilhelm al V-lea in 1589 satul sa plateasca preturile ridicate pentru berea importata din Hanovra. Cazare in Munchen.

Ziua 5: Munchen – Innsbruck (aprox. 260 km)

Dupa micul dejun pornim spre alte castele ale Regelui din povesti, Ludwig al II-lea. Castelul lui preferat, Linderhof, a fost construit in 1870. Masa din sufragerie a fost proiectata ca o “masa fermecata” luata din Povestile Fratilor Grimm, iar casa de vanatoare a fost construita dupa modelul decorului din opera Valkyrie de Wagner. Cel de-al treilea castel al lui Ludwig al II-lea, Neuschwanstein, versiunea romantica a lumii medievale, a fost ales de catre Walt Disney ca emblema a filmelor si parcurilor sale tematice. Cazare in zona Innsbruck.


Ziua 6: Innsbruck – Salzburg (aprox. 200 km).

Dupa micul dejun vom face o plimbare prin capitala Tirolului, orasul care a gazduit de doua ori Jocurile Olimpice de Iarna, in 1964 si 1976. Vom vedea “Acoperisul de Aur”, cladire construita la inceputul anilor 1500 ca resedinta a suveranilor din Tirol, cu balconul impodobit pentru Imparatul Maximilian I cu 2657 de tigle de cupru aurite pentru a putea privi la turnirurile care aveau loc in piata din fata palatului. In drum spre Salzburg vom face o oprire in lumea plina de stralucire a lui Swarovsky, la fabrica de la Wattens. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 7: Salzburg

Dupa micul dejun vom porni spre centrul orasului Salzburg. Resedinta Printilor- Arhiepiscopi, gradinile Mirabel, Biserica Colegiilor, casa in care s-a nascut Mozart si cea in care a trait, raul Salzach strajuit de cetate, toate ni se vor perinda prin fata ochilor. Vom avea si timp liber pentru cumparaturi. Dar sa nu uitam ca cel de-al doilea sediu al partidului nazist a fost in imediata vecinatate a acestui fermecator oras. Optional vom urca la “Cuibul de Vulturi” construit in 1935 de catre Hitler, unde primea personalitati politice si importanti vizitatori din strainatate. Resedinta a fost dinamitata in 1952 dar s-a pastrat “casa ceaiului” – cadou pentru Fuhrer din partea Partidului. Cazare zona Salzburg (sau Linz).

Ziua 8: Salzburg – Linz – Budapesta – Cluj-Napoca (aprox. 990 km).

Dupa micul dejun pornim spre casa, nu insa a face o scurta oprire in Linz, Capitala Culturala Europeana in 2009. Sosire in Cluj in cursul noptii.


PRET = 355 EURO/ PERSOANA



*Nota: Tariful este calculat pentru grup minim de 40 de persoane.
*In cazul neconstituirii grupului minim de 40 de persoane, tariful se recalculeaza.


Date de plecare: 14 mai


Plecari din: Baia Mare, Satu Mare, Cluj Napoca, Zalau
Pentru imbarcarile din : Bistrita , Tg Mures, Campia Turzii, Sibiu, Alba Iulia, Sebes, Aiud, Turda, , suplimentul de transport este de 20 euro/ persoana.



Pretul include:
· transport cu autocar modern, clasificat conform normelor internationale;
· cazare 7 nopti cu mic dejun hoteluri 2*-3*
· vizite ghidate;
· ghid – insotitor de grup;



Pretul nu include:
· Orice servicii turistice care nu sunt mentionate la rubrica "tariful include"



Acte necesare calatoriei:
· Pasaport sau CI valabile minim 6 luni de la inceperea calatoriei
· Copii sub 18 ani calatoresc obligatoriu cu un insotitor adult care sa aiba imputernicire notariala a ambilor parinti (sau a parintelui care nu il insoteste) si cazier judiciar



CONDITII DE INSCRIERE si ANULARE/PENALIZARI:
- in momentul inscrierii achitarea unui avans de minim 50 euro
- posibilitatea esalonarii platilor pana in data de 06.05.2011
- In cazul neparticiparii la excursie din alte motive decat cele cuprinse in Asigurarea Storno, turistul are obligatia de a-si gasi inlocuitor. In caz contrar se aplica urmatoarele penalitati:
- 50% din valoarea pachetului daca anularea se face cu mai mult de 35 zile inaintea plecarii
- 80% din valoarea pachetului daca anularea se face intre 16-35 zile inaintea plecarii
- 100% din valoarea pachetului daca anularea se face cu mai putin de 16 zile inaintea plecarii.

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
14-Mai-11 - 21-Mai-11355

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: Expert Travel