Destinatii Europene

Circuit Armenia si Georgia

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
10 zile
Valabilitate Oferta:
10/03/2014 - 23/06/2014
Pret Total:
1260 € (126€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:

plecare : 23/06/2014

Program:
ZIUA 1: BUCURESTI - EREVAN :
ntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 16:00. Plecare spre Erevan cu compania LOT, la ora 18:15. Sosire in Varsovia la ora 19:00; decolare din Varsovia la ora 22:40. Sosire in Erevan la ora locala 03:55 si transfer la hotel Metropol 4* (http://www.metropol.am/) sau similar. Cazare (in cursul diminetii).

ZIUA 2: EREVAN - ECIMIADZIN - ZVARTNOTS - EREVAN :

Dupa micul dejun, tur panoramic al capitalei Armeniei, centrul cultural, economic si politic al tarii si unul dintre cele mai vechi orase din lume, fondat in urma cu aproape 2800 de ani. Turul include vizitarea celor mai importante obiective turistice: centrul Erevanului - locul unde se afla principalele muzee, galerii si biserici ale orasului, Opera - reperul de necontestat al nordului orasului, Piata Republicii - in trecut Piata Lenin, inconjurata de cele mai frumoase cladiri ale Erevanului (Hotelul Armenia Marriott, Galeria Nationala de Arta si Muzeul National de Istorie), Complexul Cascade - un parc incantator ce gazduieste diverse lucrari artistice, Memorialul si Muzeul Genocidului, dedicat victimelor masacrului din anul 1915. Plecare spre Ecimiadzin, centrul spiritual si administrativ al Bisericii Apostolice Armene. Se vor vizita Catedrala Ecimiadzin, fondata de primul conducator al Bisericii Armene in 303 e.n. la 2 ani dupa ce Armenia a devenit prima tara ce a adoptat crestinismul ca religie oficiala de stat, muzeul si ruinele Templului Zvartnots. Catedrala Ecimiadzin si situl arheologic Zvartnots au devenit situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO in 2000 datorita valorii lor culturale, religioase si istorice. Aceste edificii religioase si vestigii arheologice valoroase depun marturie despre nasterea crestinismului in Armenia si despre evolutia unei arhitecturi ecleziastice specifice, caracterizata prin constructii cruciforme, cu un dom central sprijinit pe 4 stalpi masivi, ce a influentat profund arhitectura constructiilor religioase din intreaga regiune. Seara, cina intr-un restaurant local si intoarcere la hotel.

ZIUA 3: EREVAN - MATENADARAN - GARNI - GEGHARD - EREVAN :

Mic dejun. Dimineata se va vizita Matendaran, muzeu si depozit de manuscrise vechi, unul dintre cele mai mari din lume de acest fel. Constructia asemanatoare unei catedrale, ce se afla la capatul celui mai important bulevard al Erevanului, gazduieste mai mult de 17.000 manuscrise armene si peste 100.000 de documente medievale si moderne dintre care multe lucrari de filozofie greaca, lucrari stiintifice romane, precum si manuscrise persane si arabe. Plecare spre Garni, unde se afla singurul templu pagan ramas mostenire din perioada precrestina. Templul Zeului Soare a fost construit ca altar pentru Mithras in anul 77 d.Hr. de catre legendarul rege Tiridates I al Armeniei. Templul construit in stil Greco-roman a imprumutat si elemente din arhitectura locala. Templul este doar o parte a unui vast complex ce include o fortareata, ruinele unor bai din epoca preromana si mai multe biserici construite la scurt timp dupa adoptarea crestinismului de catre Armenia. Dupa convertirea la crestinism, templul a devenit resedinta de vara pentru membrii familiei regale. Dupa vizitarea complexului, pentru o experienta unica, dejunul se va servi intr-o gospodarie locala. Este ocazia perfecta pentru a vedea cum se prepara renumita paine caucaziana "lavash" si cum se face friptura de miel in traditionalele cuptoare construite in pamant. Continuarea itinerariului cu vizita Manastirii Geghard (sec. XII-XIII), aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ilustrand in mod remarcabil arhitectura armeana medievala aflata la apogeu. Situl, aflat intr-un cadru natural incantator, contine mai multe biserici si morminte, majoritatea sculptate in piatra. Potrivit legendelor, aici s-a pastrat mult timp "sulita sfanta" care a strapuns trupul lui Isus rastignit. Aceasta este acum expusa la Muzeul Catedralei Ecimiadzin. Seara, intoarcere la hotel.

ZIUA 4: EREVAN - KHOR VIRAP - NORAVANK - ARENI - EREVAN :

Mic dejun. Plecare spre sud pentru a vizita un renumit loc de pelerinaj pentru crestini - biserica Khor Virap. Biserica este amplasata intr-unul din cele mai pitoresti locuri din zona, pe o colina, aproape de raul Araks, cu vedere spre crestele semete, inzapezite, ale Muntelui Ararat unde, conform traditiei, s-a oprit arca lui Noe dupa Potop. In aceasta biserica a fost inchis timp de 13 ani Sfantul Grigore Luminatorul, considerat sfantul fondator al crestinatatii din Armenia, acuzat fiind de regele armean Tiridates al III-lea ca propovaduieste crestinismul. In prezent, se poate cobori in temnita intunecoasa aflata la o adancime de 7 metri. Pe dealurile din imprejurimi se afla prima capitala a Armeniei, Artashat, fondata in jurul anului 180 i.Hr. de regele Artashes I, dupa planurile celui mai vestit general al antichitatii, Hannibal care, dupa infrangerea suferita in fata Romei, s-a retras in aceasta zona. Itinerariul continua, printr-un canion spectaculos, spre Manastirea Noravank. Oprire in satul Areni, locul unde arheologii au descoperit una dintre cele mai vechi vinarii din lume. Vizitarea unei pivnite cu vinuri pentru degustarea vinului armenesc produs din struguri din regiunea Areni, unul dintre cele mai bune vinuri din lume. Apoi, se va vizita Manastirea Noravank (sec. al XIII-lea), o opera de arta unica atat datorita arhitecturii cat si a cadrului natural deosebit in care a fost construita. Seara, cina traditionala cu spectacol folcloric intr-un restaurant local si intoarcere la hotel.

ZIUA 5: LACUL SEVAN - DILIJAN - HAGHPAT - TBILISI:

Mic dejun. Deplasare spre Lacul Sevan, numit si "marele ochi albastru al Armeniei". Cocotat la 1900 metri deasupra nivelului marii, Lacul Sevan acopera o suprafata de 940 kilometri patrati fiind unul dintre cele mai mari lacuri montane din Eurasia. Oprire pe malul lacului pentru fotografii. Privelistea unica este data si de culoarea lacului care se schimba in functie de vreme si de propriile procese misterioase: de la un azur ireal la albastru inchis. Apoi, se va vizita Manastirea Sevan. Urmatoarea oprire este in Dilijan pentru vizita Manastirii Haghartsin ("Dansul vulturilor"). Adapostita intr-o padure deasa, Manastirea apare in ochii vizitatorilor pe neasteptate creand impresia unei lumi magice. Complexul include Bisericile Sfantul Grigore (sec. XI), Sfantul Stefan (sec. XIII) si Sfanta Astvatsatsin ("Sfanta Maica a lui Dumnezeu", sec. XIII). Continuarea itinerariului spre Manastirea Haghpat, capodopera a arhitecturii medievale armene, prin zone pitoresti cu munti impaduriti, paraie repezi si canioane adanci. Complexul monahal este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO reprezentand apogeul arhitecturii religioase armene al carei stil unic s-a dezvoltat de la amestecul elementelor arhitecturii bisericesti bizantine cu arhitectura traditionala specifica regiunii caucaziene. Dupa vizita Manastirii Haghpat, deplasare spre Georgia. Trecerea frontierei se va face pe la Sadalho. Dupa formalitati, grupul va fi preluat de ghidul si autocarul georgian cu care se va continua calatoria spre Tbilisi. Seara, sosire in Tbilisi, cina si cazare in hotel Primavera 4* (http://www.primavera.ge/) sau similar.

ZIUA 6: TBILISI - ANANURI - TBILISI :

Mic dejun. Dimineata, plecare la Ananuri pentru a vizita fortareata si bisericile de aici ce constituie un exemplu clasic al frumoasei arhitecturi vechi georgiene. Fortareata Ananuri a apartinut ducilor de Aragvi, care au condus aceste meleaguri intre secolele XIII si XVIII. In incinta fortaretei sunt doua biserici construite in secolul XVII, dintre care cea mai mare, Biserica Adormirii Maicii Domnului, este acoperita cu frumoase sculpturi in piatra. In interior, peretii sunt acoperiti cu fresce datand din secolele XVII si XVIII. Pentru a admira privelistea spre piscurile celui mai inalt lant muntos din Caucaz, Caucazul Mare, se poate urca in cel mai inalt turn al fortaretei. Intoarcere la Tbilisi, capitala si cel mai mare oras din Georgia, situat intr-o zona deluroasa strabatuta de raul Mtkvari. Tbilisi este un oras aglomerat, unde alaturi de vechile monumente arhitecturale se inalta cladiri moderne. Se viziteaza cele mai importante repere turistice ale orasului: Muzeul de Etnografie - un muzeu in aer liber ce gazduieste o colectie de aproape 70 de case traditionale specifice fiecarei regiuni a Georgiei, biserica Metekhi - construita aproape de locul unde regele Vakhtang Gorgasali si-a stabilit resedinta regala in secolul V cand a fondat orasul, Abanotubani - unul din vechile districte ale orasului, renumit pentru izvoarele sale sulfuroase, impunatoarea fortareata Narikala - una dintre cele mai vechi din Tbilisi, datand din secolul IV cand era o citadela persana, Catedrala Sfanta Treime - cunoscuta sub numele de Sameba, listata printre cele mai mari biserici ortodoxe din lume, Sinagoga si Catedrala Sioni. Seara, cina si intoarcere la hotel.

ZIUA 7: TBILISI - MTSKHETA - GORI - UPLISTIKHE - AKHALTSIKHE :

Mic dejun. Deplasare spre Mtskheta, unul dintre cele mai vechi orase din Georgia, capitala regatului Iviriei intre secolele III i.Hr si V d.Hr si locul in care georgienii au fost convertiti la crestinism in anul 337. Datorita istoriei sale indelungate precum si datorita numeroaselor monumente arhitectonice georgiene, orasul a intrat in anul 1994 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Se va vizita Catedrala Svetitskhoveli (sec. XI) care, potrivit legendelor, este construita peste locul unde a fost ingropata mantia lui Hristos, si frumoasa Manastire Jvari (sec. VI), vizibila de la mare departare datorita amplasarii strategice. Plecare la Gori, orasul natal al fostului dictator sovietic Iosif Vissarionovici Stalin unde se va vizita muzeul dedicat acestuia. In cadrul muzeului se vor putea vedea micuta casa in care s-a nascut Stalin, fotografii, tablouri, scrisori, opere de-ale lui Stalin si chiar celebrul vagon blindat cu care Stalin a calatorit

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Oferta Postata de agentia de Turism " PARALELA 45 PIPERA"

Total Oferte de Turism (3307)
Ultimele Oferte Turistice Postate:

Contacteaza Agentie: PARALELA 45 PIPERA