Destinatii Europene

Circuit ALSACIA si LORENA

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
05/08/2013 - 11/08/2013
Pret Total:
575 € (82.14€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice
  • excursii ecvestre

Descriere Oferta Turistica:

CIRCUIT ALSACIA SI LORENA
(P)
Ziua 1 (05.08.2013): BUCURESTI – FRANKFURT - STRASBOURG
Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup dimineata la ora 04:10. Imbarcare cursa Bucuresti – Frankfurt (compania Lufthansa). Sosire in Frankfurt la ora locala 07:45. Vom face un tur panoramic al orasului. Este al cincilea oras ca marime din Germania, reprezentand principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentala. Faimosul scriitor german Johann Wolfgang von Goethe s-a nascut in acest oras cu gandire moderna cu aproape 250 de ani in urma. Vom putea vedea Piata Romer unde se afla si frumoasa cladire a primariei, Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier iar de aici catre Sachsenhausen – zona veche a orasului. Vom pleca apoi catre Strasbourg strabatand o distanta de 200 km. Cazare in Strasbourg la Hotel Ibis Ponts Couverts 3*(sau similar)

Ziua 2 (06.08.2013): STRABOURG – METZ (160 km)
Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Strasbourg (3 ore) insotiti de un ghid local. Orasul este sediul Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Drepturile Omului si Fundatiei Europene de Stiinta, precum si locul de intalnire al Parlamentului Europei. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze. Grande Ile este inima orasului, inconjurata de un rau si de un canal; trasatura dominanta a orasului este catedrala Notre Dame din Orasul Vechi. Aceasta a ramas neschimbata din Evul Mediu. Kleber este piata principala, numita asa dupa ofiterul Jean-Baptiste Kleber. In apropiere se afla palatul Gutenberg, in care Johannes Gutenberg si-a perfectionat presa tipografica cu litere mobile. Dupa pranz vom pleca catre urmatoarea noastra destinatie: Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar)

Ziua 3 (07.08.2013): METZ – NANCY (55 km)
Mic dejun. Facem un tur al orasului impreuna cu un ghid local (3 ore). In secolul al VI-lea, Metz a fost resedinta regilor merovingieni, mai tarziu devenind un oras imperial liber. A fost incorporat Frantei in 1552. Din 1870 pana in 1918 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Metz a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Loraine. Principalele obiective sunt: Catedrala St Etienne, Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala, Opera-Theatre de Metz - cea mai veche din Franta, construita intre 1732 - 1752. Dupa amiaza vom pleca catre Nancy. Cazare la Hotel Ibis Nancy Centre Gare 3*(sau similar). Timp liber pentru a explora capitala provinciei Lorena. Chiar in centrul orasului veti gasi Place Stanislas (patrimoniu Unesco), cel mai bun loc pentru a va incepe vizita, iar intreg orasul este incarcat de constructii in stil Art Nouveau.

Ziua 4 (08.08.2013): NANCY – EPINAL – MULHOUSE (175 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Mulhouse. Pe drum vom face o scurta oprire in regiunea Vosgilor, in micutul oras Epinal. Odata ajunsi in Mulhouse vom face un tur de oras de 2 ore insotiti de ghid local. Orasul este faimos datorita muzeelor Cité de l`Automobile si Cité du train, dedicate automobilului, respectiv caii ferate, cele mai mari de acest gen din Franta. Orasul medieval Mulhouse este format din Orasul inferior - fost cartier al comerciantilor si mestesugarilor, Orasul superior - dezvoltat incepand cu secolul XVIII, Cartierul nou - un bun exemplu de planificare urbana moderna, si districtul Rebberg - resedinte marete. Place de la Rêunion (Piaţa Unirii), cu faţade vesele, viu colorate este considerată inima oraşului, templul Saint Étienne, La Tour Du Diable (Turnul Diavolului), La Tour de Nessel, Place Lambert (unde se află casa matematicianului J.H. Lambert), Teatrul Municipal, capela Saint-Jean si multe altele. Cazare hotel Ibis Centre Gare Mulhouse 3* (sau similar)

Ziua 5 (09.08.2013): MULHOUSE – COLMAR (45 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Colmar numit si Venetia Frantei. Timp liber pentru plimbari. Colmar pastreaza inca multe dintre vechile sale biserici si mare parte din centrul sau medieval. Casele din lemn cu acoperisuri din tigla colorata si stradutele intortocheate din cartierul Petite Venise sunt intersectate de canale care fac legatura cu raul Ill, ce trece prin oras inainte de a se varsa in Rin. Aici poti vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin si Muzeul Bartoldi. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, te poti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. De asemenea orasul este situat pe un "drum al vinului" purtand chiar si distinctia de "capitala vinului alsacian". Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)

Ziua 6 (10.08.2013): COLMAR (Excursie optionala drumul vinului si Chateau du Haut Koenigsbourg)
Mic dejun. Timp liber sau optionla excursie pe celebrul drum al vinului aflat in aproriere. Pe traseu se trece prin numeroase sate cu case de lemn acoperite cu flori, cat si pe langa multe castele stravechi. Cel mai important este Chateaux d’Haut-Koenisbourg care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Seara ne vom intoarce in Colmar. Pret informativ: 50 euro/persoana (minim 20 de participanti). Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)

Ziua 7 (11.08.2013): COLMAR – HEIDELBERG - FRANKFURT (280 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Frankfurt dar inainte vom face o scurta oprire in oraselul Heidelberg. Un oras istoric si de o frumusete tipic germana, situat pe malurile raului Neckar, Heidelberg este renumit in lumea academica pentru Universitatea de aici (cea mai veche din Germania, fondata in 1386), pentru monumentele istorice in stil renascentist, numeroasele muzee si galerii de arta, cladirile si vilele perfect pastrate. Un alt obiectiv deosebit de popular este Castelul Heidelberg. Plecam apoi catre aeroportul din Frankfurt. Imbarcare cursa Lufthansa cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 23:50

PRET/ persoana: 575 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 195 Euro

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul zbor direct Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti compania Lufthansa
• 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* conform program : 1 noapte Strasbourg, 1 noapte Metz, 1 noapte Nancy, 1 noapte Mulhouse, 2 nopti Colmar
• transferuri aeroport – hotel – aeroport
• transport cu autocarul local conform program
• tururi de oras cu ghid local in Frankfurt, Strasbourg, Metz, Mulhouse
• vizitarea urmatoarelor orase impreuna cu insotitorul roman de grup: Nancy, Colmar, Heidelberg
• insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:
• taxele de aeroport 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
• intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
• asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 36 ron/persoana (pana la 60 de ani);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (asigurare complexa storno + medicala: 64 ron/persoana - pana la 60 ani);

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE)
05.08.2013 Bucuresti Otopeni ora 06:25 – Frankfurt 07:55
11.08.2013 Frankfurt 20:30 – Bucuresti Otopeni 23:45

GRUP MINIM : 25 PERSOANE
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

CONDITII DE RETRAGERE:
20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM DOI PASAGERI)
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

OBSERVATII:
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita de oficialitatile de resort din Franta conform standardelor proprii;
• Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritotilor aeroportuare. De asemenea agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport in cazul in care aceasta este impusa de terti (compania aeriana, autoritatile din Romania sau Portugalia, etc.)
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la recep

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: HasHas Travel