Destinatii Europene

Circuit 2019 Africa de Sud Parcurile Kruger si Hl

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
16 zile
Valabilitate Oferta:
07/05/2019 - 22/05/2019
Pret Total:
2390 € (149.38€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Prezentul sud-african, safari şi escapadă la Cascada Victoria

A F R I C A D E S U D
PARCURILE KRUGER ÅŸi HLUHLUWE
Z A M B I A cu CASCADA VICTORIA

Cape Town – Stellenbosh – Capul Bunei Speranţe – Oudtshoorn – Cango Caves – Garden Route – Knysna – Port Elizabeth – Durban – Parcul Naţional Hluhluwe – Hazyview – Parcul Naţional Kruger – Ruta Panoramei – Blyde River Canion – Johannesburg – Cascada Victoria – Soweto – Pretoria

Farmecul acestei destinaţii este dat deopotrivă de prezentul african prin revelarea trecutului său, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, cu lanţuri muntoase impunătoare, cu peşteri impresionante, cu trecători care oferă imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai grăitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural păstrat intact de decenii, cu Parcurile Kruger şi Hluhluwe care sunt cele mai căutate pentru safari. Toate acestea, intrigă iubitorii de natură şi atrag turiştii care vor să trăiască o experienţă unică ce merită trăită măcar o dată în viaţă.

Perioada: 07.05 – 22.05.2019

Ziua 1 / 07.05.2019: Bucuresti – Londra – Cape Town
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 16:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei British Airlines). Plecare spre Londra cu compania British Airlines, zbor BA 887 (18:00 / 21:40), de unde se va pleca spre Cape Town cu zborul BA 059 (21:40 /10:10).
Ziua 2 / 08.05.2019: Cape Town
La ora 10:10 vom sosi în Cape Town, oraşul-mamă al Africii de Sud, oraş care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viaţă culturală vibrantă, cu o ambianţă generală relaxantă şi deschisă. Întâlnire cu reprezentantul local alături de care vom începe turul panoramic de oraş, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativă a Africii de Sud, care a devenit în acelaşi timp destinaţia turistică cea mai populară din Africa de Sud, câştigându-şi pe bună dreptate reputaţia de “unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume”. Aşezat la convergenţa a două oceane, Indian şi Atlantic, Cape Town-ul este un oraş sofisticat, dominat de Table Mountain, un oraş unde vechiul se întâlneşte cu noul, un oraş care oferă o gamă variată de peisaje, arhitectura urbană îmbinându-se armonios cu plajele cu nisip fin şi formaţiunile stâncoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include cartierul Malay, Primăria şi Parlamentul. Dacă vremea va permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit şi calcar ce domină oraşul (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual la faţa locului). Cazare în Cape Town.
Ziua 3 / 09.05.2019: Cape Town – Stellenbosh (Zona viticolă ) – Cape Town
Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur pietonal în centrul istoric, după care vom vizita renumitul Castel al Bunei Speranţe (Castle of Good Hope), o construcţie pentagonală impunătoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche construcţie colonială din Africa de Sud, unde vom vedea reşedinţa guvernatorului şi muzeul militar, iar în jurul prânzului, vom asista la ceremonia cheii (Castle Key Ceremony). În continuarea zilei vom vizita Grădina Botanică Kirstenbosch, prilej de a admira unele dintre cele mai frumoase şi rare plante din lume. După-amiază, excursie opţională în zona viticolă Franschhoek şi Stellenbosh, cu degustare de vin. Veţi pleca spre Valea Franschhoek parcurgând drumul vinului către orăşelul cu acelaşi nume. Imigranţii francezi care au ajuns acum mai bine de 300 de ani în această vale unde s-au şi stabilit, au adus cu ei ştiinţa cultivării viţei de vie, pasiunea pentru vinuri fine şi pentru mâncăruri speciale care puneau în valoare buchetul fiecărui sortiment de vin. Franschhoek este considerat a fi capitala culinară a Africii de Sud, motiv pentru care în prezent, opt dintre restaurantele din Franschhoek se află în Top 100 din Africa de Sud. După oprirea în Franschhoek, vă veţi îndrepta spre Stellenbosch, un alt pitoresc orăşel din provincia Western Cape, faimos pentru clădirile sale multicolore, cu arhitectura originală olandeză, cu influenţe locale dar şi pentru vinul produs în zonă, despre care se spune că este cel mai bun din Africa de Sud. Veţi avea ocazia de a vă convinge de acest lucru, participând la o degustare de vinuri într-una din renumitele podgorii din Stellenbosch. Întoarcere pentru cazare în Cape Town.
Ziua 4 / 10.05.2019: Cape Town – Capul Bunei Speranţe – Cape Town
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, cumpărături sau excursie opţională de 1 zi la Capul Bunei Speranţe, care va include turul Peninsulei Cape, lungă de 51 km şi lată de aproape 16 km, o vizită în Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde veţi traversa, dacă vremea va permite (din acest motiv, plata vaporaşului se va face individual) cu un vas spre Insula Duiker, unde veţi putea vedea foci în mediul lor natural. Veţi vizita apoi Rezervaţia Naturală Cape of Good Hope - Capul Bunei Speranţe, care acoperă o suprafaţă de 7.680 ha, cu poteci pentru drumeţii, cu o floră de excepţie şi care adăposteşte elani, capre sălbatice, babuini şi struţi, oferind o privelişte magnifică asupra oceanului. După ce vom părăsi parcul, ne vom îndrepta către Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakas. La întoarcerea în Cape Town vom trece prin Scarborough şi Kommetije. Seara veţi putea face plimbări individuale pe pitoreasca promenadă Victoria & Alfred Waterfront, inima comercială şi culturală a oraşului, o zonă plină de istorie, unde se găsesc numeroase restaurante, terase şi magazine. Cazare în Cape Town.
Ziua 5 / 11.05.2019: Cape Town – Oudtshoorn
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca de-a lungul şoselei Route 62 trecând prin Caltzdorp şi prin Pasul Tradow spre Swellendam, al treilea oraş ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuoşilor munţi Langeberg, cu o istorie fascinantă şi cu multe clădiri istorice bine conservate printre care şi renumitele construcţii stil Cape Dutch. Către seară vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oraş din regiunea Little Karoo, “capitala penelor”, adică a fermelor de struţi. Oraşul ridicat de coloniştii olandezi, s-a dezvoltat în jurul unei biserici reformate, iar fermele de struţi au însemnat gloria şi decăderea oraşului, deoarece la sfârşitul sec. al XIX-lea moda penelor de struţ la pălărie făcea ravagii în Europa, dar ulterior, odată cu apariţia automobilului, doamnele au renunţat la pălăriile care erau zburate de vânt. Cazare în Oudtshoorn.
Ziua 6 / 12.05.2019: Oudtshoorn – Cango Caves – Garden Route – Knysna
Mic dejun. În apropiere de Oudtshoorn se află şi cel mai larg ansamblu de peşteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formaţiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita şi noi. Vom vizita apoi o fermă de struţi, unde cei mai curajoşi dintre noi vor putea chiar călări pe struţi. Tot la fermă, ne vom delecta cu un dejun tipic local, după care ne vom îndrepta spre rezervaţia Cango Wildlife Ranch, singura de pe continent în care vizitatorii au voie să interacţioneze cu animalele. În continuarea zilei vom trece peste maiestuaoasa trecătoare Outeniqua, ne vom îndrepta spre oraşul George, după care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se întinde de la Mossel Bay în Western Cape la Râul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetaţia bogată şi diversificată întâlnită aici, precum şi de la numeroasele lagune şi lacuri presărate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, sălbatice, care ne vor încânta cu siguranţă, iar spre seară vom ajunge în Knysna, unde vom admira promontoriul şi cele două stânci care marchează intrarea în laguna cu acelaşi nume. Cazare în Knysna.
Ziua 7 / 13.05.2019: Knysna – Port Elizabeth
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa în continuare pe celebrul Garden Route care ne va surprinde cu peisajele mirifice oferite de munţii, lacurile, râurile şi pădurile tropicale pe lângă care vom trece. Vom ajunge în Plattenberg Bay, o frumosă staţiune pe litoral cu plaje cu nisip alb şi vom intra în Parcul Naţional Tsitsikamma, un paradis al păsărilor, pădurilor şi lumii marine unde vom face o scurtă plimbare pe podul suspendat peste gura râului Storms. Ne vom îndrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai mare port al Africii de Sud, al doilea oraş ca mărime al ţării, o destinaţie turistică căutată datorită climei blânde şi a plajelor îngrijite. Oraşul aşezat de-a lungul golfului Algoa, poartă numele soţiei guvernatorului care a fondat oraşul în anul 1820. Vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach şi Campanile. Cină şi cazare în Port Elizabeth.
Ziua 8 / 14.05.2019: Port Elizabeth – Durban
Mic dejun. Dimineaţa vom avea timp liber pentru activităţi individuale până la transferul către aeroport pentru plecarea spre Durban cu compania British Airways, zbor BA 6323 (13:15 / 14:30), care datorită climatului subtropical este considerat o Mecca a vacanţelor. Al treilea oraş ca mărime din Africa de Sud, Durbanul, denumit după guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D’Urban. La sosire vom porni în turul panoramic al oraşului, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Grădina Botanică, Portul, care este considerat a fi cel mai mare port din lume pentru încărcarea zahărului, Primăria, o clădire impresionantă în stil renascentist modern definiti

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL