Destinatii Europene

Circuit 2018 Rusia: Sankt Petersburg – Moscova

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
7 zile
Valabilitate Oferta:
15/05/2018 - 20/08/2018
Pret Total:
870 € (124.29€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Capitalele Imperiului Rus

RUSIA: SANKT PETERSBURG – MOSCOVA

Sankt Petersburg – Peterhof – Pavlovsk – Tarskoe Selo – Moscova

Vă invităm într-o excursie în timpul căreia veţi descoperi Sankt Petersburgul, „Capitala Nordului” aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva, vă veţi îmbogăţi cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri şi de astăzi, veţi păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă propunem să admiraţi comorile ţarilor în timp ce veţi explora Moscova, cu Kremlin-ul cel încărcat de istorie, cu catedralele de poveste şi eternele opere de artă.

Perioada: 15.05 – 21.05.2018
14.08 – 20.08.2018

Ziua 1 / 15.05.2018: Bucureşti – Moscova – Sankt Petersburg
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 11:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (13:30 / 16:30) spre Moscova de unde se va pleca cu zborul SU 26 (18:20 / 19:40) spre Sankt Petersburg. Sosire la Sankt Petersburg, oraşul fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o “fereastră către Europa”, fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus, până în anul 1918. Transfer la Hotel Azimut 4* (sau similar). Seara, opţional, plimbare pe canale pentru a surprinde spectacolul unic al ridicării şi coborârii podurilor.
Ziua 2 / 16.05.2018: Sankt Petersburg
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă – locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, Fortăreaţa Petru şi Pavel – emblema oraşului, locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, Monumentul lui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). Cazare la Hotel Azimut 4* (sau similar).
Ziua 3 / 17:05.2018: Sankt Petersburg – Peterhof
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom putea face o excursie opţională de aprox. 4 ore la Petrodvoreţ (Peterhof) unde se va vizita Palatul construit de Petru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadele constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioaselor forţe navale ruseşti. Deplasarea la Peterhof se va face cu autocarul, iar întoarcerea cu vaporaşul. După-amiază vom vizita Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Cazare la Hotel Azimut 4* (sau similar).

Ziua 4 / 18.05.2018: Sankt Petersburg – Pavlovsk – Tarskoe Selo – Moscova
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea individuală a oraşului sau excursie opţională de o zi care va include Pavlovsk şi Tarskoe Selo. Veţi vizita Palatul Pavlovsk, construit de Împărăteasa Ecaterina a II-a pentru fiul ei, viitorul Împărat Pavel I, unde veţi admira şi una dintre cele mai impresionante grădini în stil englezesc din Europa. Veţi continua cu vizitarea Satului Puşkin, Tarskoe Selo, reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, veţi trece de peluzele tunse, veţi urca şi intra în saloane cu pereţi pinacotecă, cu mobilier sculptat şi tavane care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o veţi “regăsi” în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite, în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera de chihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foiţă de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea, oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat liderii întregii lumi la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut, Sankt Petersburg. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot SU 25 (19:30 / 20:45) spre Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aprox. 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).
Ziua 5 / 19.05.2018: Moscova
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include Piaţa Roșie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Mănăstirea cu 5 cupole este situată în apropierea Moscovei şi a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevicii. Veţi avea şansa de a vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţă în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţa din întreaga Rusie. Turul va continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victory, Podul pietonal Bagration, Strada Noul Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf. Nicolae şi Strada Lev Tolstoy. Vom face apoi o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori ruşi, arhitecţi şi artişti. Cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).

Ziua 6 / 20.05.2018: Moscova
Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar. După-amiază vă propunem o vizită opţionala la Galeriile Tretyakov – tezaurul naţional de artă al Rusiei şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea. Colecţia conţine mai mult de 150.000 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, create de-a lungul secolelor de generaţii succesive de artişti din Rusia. Galeria a avut la bază colecţia privată a lui Pavel Tretyakov, un comerciant local de la sfârşitul sec. al XIX-lea, şi operele altor artişti ruşi, precum Vasâli Surikov, Ilia Repin şi Konstantin Korovin. Cazare la Hotel Katerina City 4* (sau similar).
Ziua 7 / 21.05.2018: Moscova – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre BucureÅŸti cu zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (09:15 / 12:25).

TARIF: 870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 280 EURO
(tarif valabil pentru

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL