Destinatii Europene

Circuit 2018 Normandia si Bretania

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
26/06/2018 - 03/07/2018
Pret Total:
980 € (122.5€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


Peisaje grandioase, mistere megalitice ÅŸi amalgam de istorie

NORMANDIA ÅžI BRETANIA

Paris – Giverny – Rouen – Honfleur – Deauville – Caen – Bayeux – Plajele Debarcării: Colleville Sur Mer şi Cricqueville – Avranches – Mount St. Michel – St. Malo – Dinan – Rennes – Cote De Granit Rose – Morlaix – Camaret – Brest – Quimper – Carnac – Vannes – Nantes – Angers – Le Mans – Chartes

Descoperiţi într-o singură călătorie în Normandia şi Bretania, două dintre cele mai fermecătoare regiuni din Franţa, construite din piatra stâncilor bătute de valuri şi erodate de jocul nesfârşit al mareelor, prin munca de Sisif a oamenilor locurilor, care în ciuda proximităţii lor au identităţi şi istorii diferite. Veţi fi atraşi de peisajul extrem de variat al Normandiei, de grandoarea stâncilor abrupte, de eleganţa stil belle époque a Rivierei Normande, de cele mai frumoase peisaje rurale din Franţa, de dealurile cu pante uşoare şi de moştenirea arhitecturală care a reuşit să supravieţuiască chiar şi distrugerilor Celui de-al doilea Război Mondial. Veţi vizita minunea de la Mont St. Michel situat la limita dintre Normandia şi Bretania, unde sătucul şi mănăstirea medievală se încolăcesc pe munte exact ca în Stăpânul Inelelor. Veţi descoperi în continuare şarmul Peninsulei Armoricana, vă veţi îndrăgosti iremediabil de coasta impresionantă a Bretaniei, de ţărmurile create de capriciile vântului, apei şi vremurilor, o lume de peninsule stâncoase înconjurată de insule plutind în ceţuri, cu porturi mici, golfuri ascunse şi intrânduri secrete, ţinutul megalițior preistorici. Cerul senin şi frumuseţea sălbatică a locurilor care au inspirat generaţii întregi de artişti, printre care Monet, Picasso şi Gauguin, vor rămâne cu siguranţă o amintire de neuitat şi pentru dumneavoastră.

Perioada: 26.06.2018 – 03.07.2018

Ziua 1 / 26.06.2018: Bucureşti – Paris – Giverny – Rouen – Honfleur – Deauville (260 km)
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Airfrance). Plecare spre Paris cu zborul companiei Airfrance, AF 1089 (06:50 / 09:00), de unde vom pleca spre Rouen. Pe parcurs vom face o scurtă oprire în Giverny, unde a locuit Claude Monet, din anul 1883, până la moartea sa, în anul 1926, când a fost înmormântat în curtea cimitirului bisericii din Giverny, nu departe de grădina sa cu nuferi. Pasionat de grădinărit, a creat aici ceea ce se numeşte astăzi Casa şi grădinile lui Monet, un mic domeniu cu o vegetaţie luxuriantă, alăturarea plantelor oferind un adevărat spectacol de culori, cu lacul cu nuferi peste care se arcuieşte micuţul pod japonez ce poate fi admirat în picturile sale. Aici a pictat celebrii ”Nuferi”, elementele florale devenind principala temă a picturilor sale şi nu numai, deoarece frumuseţea grădinii din Giverny a inspirat numeroşi scriitori, poeţi, muzicieni şi pictori. Ne vom deplasa în continuare spre Rouen, fosta capitală a războinicilor nordici care au venit aici pe Sena în sec. al IX-lea, fosta capitală a ducatului Normandiei, construit ca aşezare romană şi care a rămas în istorie mai ales datorită Ioanei d'Arc. După pauza pentru dejun, ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogăţiile oraşului numit de Victor Hugo “oraşul celor o mie de turnuri”, prilej cu care vom vedea Catedrala, imortalizată de Claude Monet, în care se află inima de leu a vestitului Richard Plantagenetul, Palatul Justiţiei, un remarcabil exemplu de arhitectură gotică flamboaiantă din sec. al XVI-lea, Gros-Horologe, un interesant ceas aurit, Biserica Ioana d’Arc şi locul unde eroina a fost arsă pe rug acum aproape 600 de ani. Vom pleca apoi spre Honfleur, orăşel port cu ieşire la Canalul Mânecii, unde vom face o scurtă oprire pentru a observa pitorescul oraşului, cu multe case vechi tradiţionale, muzee interesante, biserici şi monumente. Cazare în Honfleur.
Ziua 2 / 27.06.2018: Honfleur – Deauville – Caen – Bayeux (120 km)
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Deauville, staţiune întemeiată în anul 1859 de Ducele de Morny, fratele vitreg al lui Napoleon al III-lea. Astăzi, Deauville este cea mai apropiată staţiune litorală de Paris care găzduieşte casele de vacanţă ale înaltei societăţi franceze, motiv pentru care adesea este numită Riviera Pariziană. Începând cu sec. al XIX-lea, Deauville a devenit o destinaţie la modă pentru clasa aristocratică internaţională, acesta intrând în anul 1913 în istoria croitoriei, atunci când Coco Chanel şi-a început aici cariera, deschizând un magazin cu pălării. Plecare spre Caen, capitala Normandiei de Jos, situată pe Râul Orne, unde în cripta Catedralei este înmormântat regele normand, Wilhelm Cuceritorul (William al II-lea al Angliei). Deşi mai mult de trei sferturi din oraş a fost distrus în timpul aterizării aliaţilor în anul 1944, după reconstrucţii la scară mare, oraşul este astăzi al doilea centru turistic din Normandia, după Rouen. Clădirile sunt placate cu un calcar căruia localnicii îi spun piatra de Caen, exploatată din carierele din apropiere. În timpul turului panoramic vom vedea Memorialul războiului şi cele două biserici, Abbaye aux Hommes şi Abbaye aux Dames înălţate de William Cuceritorul şi soţia sa, Regina Matilda, ca penitenţă pentru căsătoria lor consangvinică. Pauză pentru dejun. După-amiază vom ajunge la Bayeux, oraş construit în jurul Catedralei Notre-Dame, una dintre capodoperele romanice şi gotice din Normandia, vestit datorită uimitoarei tapiţerii de la Bayeux (expusă la Centre Guillaume-le-Conquerant), lungă de 70 m, un strămoş al benzilor desenate, care "povesteşte" invazia din anul 1066 a lui Wilhelm Cuceritorul în 58 de scene şi 5000 de personaje. În partea veche a oraşului vom vedea centrul medieval cu clădiri foarte bine conservate şi interesanta Place St. Patrice. Cazare în Bayeux.
Ziua 3 / 28.06.2018: Bayeux – Plajele Debarcării: Colleville Sur Mer şi Cricqueville – Avranches – Mount St. Michel (180 km)
Mic dejun. Astăzi vom face o incursiune în istorie, având prilejul ca pe parcursul zilei să aflăm numeroase informaţii despre ceea ce se cunoaşte sub denumirea “Debarcarea din Normandia”, cunoscută prin numele de cod “Operaţiunea Overlord” şi sub denumirea de Ziua Z, subiect pentru multe filme impresionante. Debarcarea a fost cea mai mare operaţiune amfibie din istorie, care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldaţi, invazia începând în Ziua Z, respectiv în 06 Iunie 1944, când forţele implicate au început deplasarea spre Normandia, din sudul Angliei. Vom ajunge în Colleville sur Mer, pe plaja Omaha, cea mai puternic fortificată plajă, unde s-a desfăşurat sângeroasa debarcare şi la Cricqueville în Point du Hoc, unde au fost atacate de americani cele şase cazemate, atac inutil, deoarece tunurile fuseseră mutate. De asemenea, vom merge la Cimitirul şi Memorialul de Război American şi ne vom plimba pe străzile care poartă numele unităţilor care au fost distruse în încercarea lor de apărare. Plecare spre Avranches, unde vom face pauza pentru dejun. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre Mont St. Michel, unde ne vom caza.
Ziua 4 / 29.06.2018: Mount St. Michel – St. Malo – Dinan – Rennes (150 km)
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mont St. Michel, situat la limita dintre Normandia şi Bretania, în Golful Saint Malo din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux şi reflux. Vom vedea “Minunea Occidentului”, una dintre cele mai mari construcţii religioase din Europa, care în prezent constituie unul dintre locurile cele mai vizitate din Franţa. Bătută de vânturi puternice şi lovită de valuri, înconjurată de nisipuri mişcătoare şi accesibilă numai pe un drum îngust, Abaţia Mont St. Michel care se înalţă maiestuos pe o stâncă granitică de aprox. 78 m înălţime, a intrat în istoria Franţei ca fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de britanici în timpul “Războiului de 100 de ani”. Simbol al Normandiei, descrisă de Guy de Maupassant drept “o gigantică bijuterie de granit, delicată ca o dantelă, cu multe turnuri şi clopotniţe subţiri”, insula este astăzi ocupată de un sătuc cu numai 41 de locuitori şi de mănăstirea fortificată şi a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2011. Conform legendei, Aubert, episcop de Avranche, a avut o viziune în anul 708, conform căreia Arhanghelul Mihail l-a îndemnat să construiască o capelă pe stânca care se înălţa din mare, muntele Tombe, un munte funerar celtic acoperit de păduri, accesibilă numai la reflux. După aproape 300 de ani, în anul 966, Richard I, Duce de Normandia, a construit abaţia benedictină, care a fost treptat înconjurată de construcţii monastice, peste capela iniţială, călugării construind Biserica Notre-Dame-sous-Terre. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Saint Malo, fost oraş de corsari (piraţi în slujba regelui), situat în locul unde Marea Mânecii întâlneşte Oceanul Atlantic. Fosta fortăreaţă, cu o mulţime de turnuri de observare, cu ziduri medievale groase, despre care romancierul Gustave Flaubert spunea că sunt ca “o coroană de piatră deasupra valurilor”, adăposteşte în interiorul său un pitoresc orăşel unde vom descoperi că arhitectura veche a clădirilor se împleteşte în mod armonios cu cea modernă. După pauza pentru dejun, vom pleca spre Dinan, un orăşel medieval de poveste, unde „ne vom întoarce în timp”, cu cinci secole în urmă privind Castelul Anne Bretagne. Dinan este poate cel mai vesel “oraş de piatră“

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL