Destinatii Europene

Circuit 2018 Filipine Insulele Palawan & Boraca

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
12/03/2018 - 26/03/2018
Pret Total:
980 € (65.33€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


O s a g ă f i l i p i n e z ă

F I L I P I N E
INSULELE PALAWAN & BORACAY

Manila – Insula Palawan: Puerto Princesa – Barton – El Nido – Insula Boracay

Vă invităm să descoperiţi câteva “perle tropicale” în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi se îmbină armonios cu peisajele fascinante, din care nu lipsesc vulcanii activi, lagunele, golfurile cu apă ca de smarald, coralii viu coloraţi şi plajele mirifice cu nisip fin. Vă invităm într-un circuit în care există pentru oricine câte ceva nou, reconfortant, neobișnuit sau fascinant, care vă va câştiga inima și vă va hrăni sufletul. Din arhipelagul filipinez situat în “Cercul de foc al Pacificului”, veţi vizita o parte din Insula Luzon, capitala Manila, urmând apoi a descoperi insulele Palawan și Boracay, incluse în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. Vă veţi bucura pentru câteva zile de un stil de viaţă tropical, relaxant dar şi cu posibilități infinite pentru explorări și aventură, aceste insule fiind caracterizate și prin diversitate, un amestec de vechi și nou, sălbatic și lux, într-un decor perfect pentru toţi cei care doresc să cunoască minunile planetei pe care trăim, un paradis insular al Oceanului Pacific.

Perioada: 12.03 – 26.03.2018

Ziua 1 / 12.03.2018: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 220 (23:35 / 05:20).
Ziua 2 / 13.03.2018: Doha – Manila
Plecare din Doha cu zborul QR 928 (09:00 / 22:40) spre Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel The Peninsula Manila 5* (sau similar).
Ziua 3 / 14.03.2018: Manila
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal care se întinde pe o suprafața de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea. Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru”. În continuarea zilei vom vedea “fabricile” Loma Lechon deoarece prezența unui lechon la orice masă Pinoy (carne de porc cu coaja prăjită de un maro auriu, cu piele crocantă şi suculentă) se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebrul scriitor Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Bistro Remedios, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze din provincia Pampanga, cunoscută drept capitala culinară din Filipine. Ziua va continua cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverley Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi “însoţeşte” în continuare pe cei care “se odihnesc” aici. Pentru cei care nu sunt pentru prima dată în Manila şi nu doresc să repete turul panoramic al oraşului, recomandăm opţional vizitarea magnificei Lagune Pagsanjan şi a Cascadelor Pagsanjan unde veţi putea participa la un distractiv rafting pe Râul Pagsanjan sau “micul Amazon al Filipinelor”, cum mai este numit acesta. Opţional, cină la Barbara’s Heritage Restaurant cu program artistic. Cazare la Hotel The Peninsula Manila 5* (sau similar).
Ziua 4 / 15.03.2018: Manila – Insula Palawan: Puerto Princesa
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Manila pentru zborul cu compania Philippines Ailines PR 2785 (13:10 / 14:25) spre Insula Palawan care face parte din provincia insulară cu acelaşi nume, formată din aprox. 1780 de insule şi insuliţe cu plaje acoperite de nisip alb şi fin. Teritoriul insulelor este acoperit de vegetaţie tropicală luxuriantă, abundă de câmpii cu orez, pajişti întinse cu palmieri, dealuri, munţi şi stânci formate din roci carstice şi calcaroase, dar şi plaje ascunse, udate de valurile turcoaz ale mării. Relieful calcaros al insulelor adăposteşte numeroase peşteri şi este străbătut de cursuri de apă spectaculoase. În arhipelag sunt vorbite aprox. 52 de limbi şi dialecte, cel mai răspândit fiind dialectul tagalog care este vorbit de jumătate din populaţie. Palawan încă este considerat a fi secretul bine ascuns al Asiei, un paradis în nuanţe verzi-albastrui, fiind considerat în acelaşi timp “Ultima Frontieră a Filipinelor”. Vom vedea de ce 2 ani la rând Insula Palawan a fost numită cea mai spectaculoasă insulă din lume de către Conde Nast Traveler şi vom înţelege motivele pentru care această zonă cuprinsă între Marea Zulu, Marea Chinei de Sud ṣi Strâmtoarea Linapacan a fost inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Vom ateriza în capitala insulei, Puerto Princesa, oraş situat în partea vestică a insulei, cunoscut ca centrul eco-turismului din Filipine. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Daluyon Beach and Mountain Resort 4* (sau similar).
Ziua 5 / 16.03.2018: Puerto Princesa – Râul Subteran şi Turul Mangrovelor – Puerto Princesa
Mic dejun. Puerto Princesa nu este doar cel mai curat oraş al Filipinelor, nume câştigat datorită pădurilor tropicale şi luxuriante, dar este şi casa uneia dintre Cele 7 minuni ale Naturii şi anume Râul Subteran, „Underground River”, un râu ce şerpuieşte printr-o peşteră spectaculoasă, cu o lungime de aprox. 8,2 km, pe care astăzi vom naviga şi noi. Vom pleca spre Parcul Naţional al Râului Subteran Puerto Princesa listat în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, situat la o distanţă de aprox. 76 km faţă de oraş, pentru explorarea râului şi pentru un tur al mangrovelor. Din micuţul sătuc Sabag ne vom îmbarca în bărci cu vâsle din care vom explora râul care se varsă într-o superbă lagună de pe coasta de vest a insulei, în Marea Chinei de Sud. Călătoria subterană printre stalagmitele şi stalactitele gigantice care seamănă cu diferite fructe, legume şi reprezentări religioase, va fi una impresionantă. În pereţii peşterilor săpate de râu au fost descoperite fosilele de Sirenia, un mamifer erbivor care a trăit acum mai bine de 20 de milioane de ani, singurul mamifer complet adaptat la viaţa marină. După dejun vom porni în turul pădurilor de mangrove, unele dintre cele mai importante din Asia, al căror habitat este protejat. Ghizii locali ne vor explica despre istoria parcului naţional şi dacă vom fi norocoşi o să vedem şi o mulţime de animale care vieţuiesc în acest ecosistem unic. Întoarcere în Puerto Princesa pentru cazare la Hotel Daluyon Beach and Mountain Resort 4* (sau similar).
Ziua 6 / 17.03.2018: Puerto Princesa – Port Barton
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre San Vicente, un municipiu din arhipelagul Palawan divizat în 10 sate sau barangays, Port Barton fiind cel mai renumit dintre ele. Itinerarul zilei este foarte pitoresc, va străbate insula îngustă şi muntoasă, cu creste impunătoare, cu păduri şi dealuri acoperite de vegetaţie luxuriantă, în care zonele de golfuleţe cu plaje şi păduri de cocotieri alternează dintr-o parte în cealaltă a drumului mai tot timpul. Vom ajunge într-o zonă cu peisaje fantastice, nealterate ṣi aproape virgine, unde vom găsi cea mai lungă plajă cu nisip alb din Filipine, Long Beach, flancată de cocotieri uriaşi. În acest univers mirific unde vom întâlni localnicii timizi, dar deosebit de prietenoşi, vom poposi pentru 2 zile. Cină şi cazare la Hotel Secret Paradise Resort 4* (sau similar).
Ziua 7 / 18.03.2018: Port Barton
Mic dejun. Zi liberă în această oază de liniṣte ṣi de relaxare, care nu este un vis, ci un loc atât de frumos încât vom avea senzaţia că suntem pe altă planetă. Cină şi cazare la Hotel Secret Paradise Resort 4* (sau similar).
Ziua 8 / 19.03.2018: Port Barton – El Nido
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre extremitatea nordică a Insulei Palawan, către orăşelul El Nido, aşezat în Bacuit Bay (Golful Bacuit), care formează împreună cu cele 45 de insule ṣi insuliṭe din apropiere, un adevărat sanctuar marin protejat încă din anul 1991. Această arie protejată care se întinde pe o suprafaṭă de peste 900.000 de km2 reprezintă cel mai mare sanctuar marin din Filipine, fiind renumit pentru plajele sale superbe ṣi sălbatice, pentru fauna ṣi flora deosebit de variate ṣi bogate, dar mai ales, pentru cele trei tipuri de habitate marine care adăpostesc peste 100 de specii de corali, patru specii de broaṣte ṭestoase pe cale de dispariṭie ṣi peste 800 de tipuri de peṣti exotici. Faptul că peisajele din El Nido „tăie răsuflarea”, nu mai este un secret, însă ceea ce o să ni se pară fascinant este faptul că ne vom putea bucura de ele în timp ce vom lenevi pe o plajă de un

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL