Destinatii Europene

Circuit 2016 BEST OF INDIA – inclusiv GOA!

Categorie Oferta:
Destinatii Internationale
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
13 zile
Valabilitate Oferta:
10/11/2016 - 22/11/2016
Pret Total:
1590 € (122.31€/zi)

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


O tara cat un continent

B E S T O F I N D I A – inclusiv GOA!


DELHI – VARANASI – KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA – FATEHPUR SIKRI JAIPUR – AURANGABAD – AJANTA – ELLORA – GOA – MUMBAI

Va invitam sa faceti cunostinta cu vechea si rafinata cultura indiana ale carei nestemate istorice si arhitecturale le veti gasi etalate si atent selectate in itinerarul pe care vi-l propunem, care va va releva “briliante” precum Agra, Jaipur si Khajuraho, va va oferi ocazia unica de a adauga colierului dvs. de impresii turistice, “rubinele” si “safirele” de la Ellora si Ajanta si nu in ultimul rand, “smaraldul” Indiei de la Marea Arabiei, Goa, unde va puteti rasfata ca niste adevarati moguli.

Perioada: 10.11 – 22.11.2016

ZIUA 1 / 10.11.2016: BUCURESTI – FRANKFURT – DELHI
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa Airlines). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa Airlines, LH 1423 (07:05 / 08:50), de unde se zboara spre Delhi cu zborul LH 760 (13:30 / 01:30).
ZIUA 2 / 11.11.2016: DELHI
Sosire la Delhi la ora 01:30 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel pentru odihna si mic dejun. Vom porni intr-un tur panoramic al orasului in timpul caruia vom trece pe langa istoricul Fort Rosu (oprire pentru fotografii), cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal si pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. In continuare vom vizita Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazinase si diverse ateliere. Vom vizita Qutab Minar (cel mai inalt minaret din India), Poarta Indiei – India Gate care este un maiestuos arc inalt de 42 m (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial), Palatul Prezidential – Rashtrapati Bhawan si Memorialul Gandhi “parintele Natiunii” – Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi). Cina si cazare la Hotel Piccadily (sau similar).
ZIUA 3 / 12.11.2016: DELHI – VARANASI
Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pentru zborul catre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume, vechi de peste 3.000 de ani, unul dintre cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse, cunoscut ca orasul templelor. Dupa sosire vom vizita Sarnath, unde Buddha a tinut prima sa predica dupa iluminare in “locul cu caprioare”. Se viziteaza Stupa Chaukandi (monument impunator din caramida rosie), Stupa Dhamek (cel mai important monument din regiune), muzeul (cu o bogata colectie de sculpturi budiste), Templul Bharat Mata (dedicat maternitatii) si coloana Ashoka. Cina si cazare la Hotel Clarks Varanasi (sau similar). Daca timpul permite, vizita la Dasaswamedh Ghat, aflat pe malul Gangelui pentru a asista la « rugaciunea de seara », care incepe imediat dupa apus. « Spectacolul » este de neuitat, un spectacol de sunet (incantatii) si lumina (provenita de la lampile acelorasi credinciosi).
ZIUA 4 / 13.11.2016: VARANASI – KHAJURAHO
Incursiune matinala cu barca pe fluviul sacru Gange: rasaritul soarelui, clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt fac din aceasta plimbare o experienta unica. Intoarcere la hotel pentru mic dejun, urmat de transferul la aeroport pentru zborul catre Khajuraho. Dupa sosire vom vizita mica localitate Khajuraho, celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate unica, cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950 - 1050 de regii dinastiei Chandela si au devenit faimoase pentru sculpturile murale caracterizate printr-o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale, au rezistat doar 22). Se vor vizita templele de vest, Lakshamana (cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeo, locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cina si cazare la Hotel Ramada (sau similar) in Khajuraho.
ZIUA 5 / 14.11.2016: KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA
Mic dejun. Plecare spre Jhansi pentru transferul cu trenul Shatabdi Expres catre Agra. Pe parcurs se viziteaza localitatea Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval din perioada dinastiei Bundela, unde vom vedea Jehangir Mahal (mausoleu construit in sec. al XVII-lea pentru comemorarea Imparatului Jehangir), Raj Mahal, Templul Ram Raja si Chaturbhuj (construit pe o masiva platforma din piatra). Sosire la Agra in cursul serii, cina si cazare la Hotel Clarks Shiraz (sau similar).
ZIUA 6 / 15.11.2016: AGRA – FATEHPUR – SIKRI – JAIPUR
Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevarata bijuterie a artei islamice in India, una dintre capodoperele universale, definita ca fiind o “lacrima pe fata eternitatii”. Monumentul atesta dragostea eterna a unui barbat, respectiv Imparatul Shah Jahan, pentru iubita sa sotie, Mumtaz Mahal. Constructia Mausoleului a inceput in anul 1631 si a durat 22 de ani, timp in care 20.000 de lucratori au muncit la acest impresionant monument. In continuarea zilei vom vizita Fortul Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic pe malul raului Yamuna in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Pornim apoi spre Jaipur capitala statului Rajasthan, cunoscut sub denumirea de “orasul roz”, una dintre bijuteriile renumitului triunghi de aur “Delhi-Jaipur-Agra”. Pe parcurs vom face o oprire pentru a vizita Fatehpur Sikri (situat la 35 km fata de Agra), capitala construita in mijlocul desertului de Imparatul Moghul Akbar intre anii 1570-1585 si parasita apoi din cauza secetei. In prezent fosta capitala cu palatele si curtile sale este un exemplu bine conservat al stilului arhitectonic Mughal, o veritabila capodopera din marmura. Sosire in cursul serii la Jaipur pentru cina si cazare la Hotel Clarks Amer (sau similar).
ZIUA 7 / 16.11.2016: JAIPUR
Mic dejun. Tur panoramic al Jaipur-ului, in timpul caruia vom vizita Muzeul din Palatul Orasului, o imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal si Observatorul Jantar Mantar, cel mai mare si mai bine pastrat dintre cele 5 observatoare construite de celebrul astronom Maharaja Jai Singh. In final, vom face o oprire la Palatul Vanturilor - Hawa Mahal, renumit pentru cele aproximativ 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile sau agitatia orasului fara a fi vazute. Cina si cazare la Jaipur la hotel.
ZIUA 8 / 17.11.2016: JAIPUR – AURANGABAD
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul cate Aurangabad (via Mumbai). Sosire la Aurangabad unde impreuna cu ghidul local vom face un scurt tur de oras. Orasul este cunoscut pentru Bibi Ka Maqbara, o imitatie a celebrului Taj Mahal, fiind mausoleul lui Dilras Banu Begum, sotia imparatului Aurangzeb. In continuare vom vedea Fortul Daulatabad, construit in sec. al XII-lea, unul din cele mai puternice forturi in perioada medievala, nefiind niciodata cucerit de o forta militara. Orasul este cunoscut si pentru cele 52 de porti de acces in oras construite in epoca Mughal care ii confera numele de “Orasul Portilor”. In continuarea zilei transfer la Hotel ITC Rama (sau similar) pentru cina si cazare.
ZIUA 9 / 18.11.2016: AURANGABAD – AJANTA – ELLORA – AURANGABAD
Mic dejun. Plecare spre “tinuturile unde dorm zeii”, spre pesterile de la Ajanta si Ellora, care gazduiesc intr-o armonie totala, tronand si zambind intelept si atotintelegator, cele 3 mari religii ale Indiei: Budismul, Hinduismul si Jainismul. Pesterile de la Ajanta, situate pe malurile raului Waguma, constituie adevarate capodopere care au intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, datand inca din sec. al II-lea, cand a inceput constructia lor de catre calugari budisti, sositi aici pentru a se adaposti si pentru a-si trai viata in meditatie si rugaciune. Complexul de pesteri imortalizeaza in fresce scene din viata oamenilor de rand si scene din viata lui Buddha. Turul continua cu vizitarea complexului de temple si pesteri de la Ellora care “taie respiratia” oricarui vizitator, deoarece sunt daltuite in piatra, intr-o suprema armonie artistica, de catre puternicii regi ai dinastiei Rashtrakuta. Intoarcere la Aurangabad pentru cina si cazare la hotel.
ZIUA 10 / 19.11.2016: AURANGABAD – MUMBAI – GOA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Mumbai si mai departe spre Goa. Sosire la Goa unde, avand in vedere faptul ca va aflati in India, va veti simti ca niste adevarati moguli. Cina si cazare la Hotel Radisson Blu (sau similar).
ZIUA 11 / 20.11.2016: GOA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau tur optional in Goa, cu ocazia caruia va veti putea bucura de farmecul orasului Old Goa, veti putea vizita bisericile baroce coloniale bogate in ornamente aurite, cu ingeri si coloane rasucite. Vetri vizita cea mai importanta biserica, unde se afla moastele patronului Goa, Sf. Francis Xavier, Basilica Bom Jesus, aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, veti vizita si Catedrala Se, una dintre cele mai mari biserici construite in timpul dominatiei portugheze, renumita pentru cel mai mare clopot de aur din lume. In incheierea turului veti avea si timp liber pentru cumparaturi in piata locala. Cina si cazare la hotel.
ZIUA 12 / 21.11.2016: GOA – MUMBAI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Mumbai, cel mai activ si cosmopolit oras al Indiei, capitala administrativa a districtului Maharashtra si capitala comerciala a tarii. Orasul este al doi

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL