Destinatii Europene

Belgia - Istoria Berii si Povestea Ciocolatei

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
8 zile
Valabilitate Oferta:
04/08/2014 - 11/08/2014
Pret Total:
749 € (93.63€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

  • muzee
  • monumente istorice

Descriere Oferta Turistica:

Program
Ziua 1 BUCUREŞTI – BRUXELLES Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei la ora 05:20 si imbarcare la cursa companiei aeriene Tarom RO 371 cu decolare la 07:20 spre Bruxelles. Sosim la Bruxelles la 09:10 (ora locala). Incepem explorarea „Capitalei Europei” cu un tur panoramic al orasului. Vom vizita monumentul Atomului, o structura inalta de 102 metri, cu sfere cu diametrul de 18 metri, Castelul Regal de la Laeken, aflat in imediata apropiere a orasului, resedinta a familiei regale belgiene din anul 1831 cand regele Leopold al II lea a urcat pe tron, serele adiacente si monumentele de influenta asiatica Pavilionul Chinezesc si Turnul Japonez. Vom admira Parcul Cinquantenaire, un fost camp amenajat ca un parc pentru a marca aniversarea a cincizeci de ani a Regatului Belgiei. Vom admira cladirile in care isi desfasoara activitatea institutiile Uniunii Europene, apoi Palatul de Justitie, construit in anul 1866, situat intr-o zona frumoasa a orasului (cartierul Saint Gilles), locatie ce ofera o priveliste panoramica superba a orasului. Seara ne indreptam spre centrul orasului pentru cazarea la Hotel Bedford 4*sau similar.

Ziua 2 BRUXELLES Mic dejun. Astazi, insotiti de ghidul local, vom descoperi, intr-un tur pietonal, centrul istoric al Bruxelului. Inima orasului Bruxelles si locul care defineste capitala Belgiei este Grand’Place (Grote Markt). Aceasta piata istorica inconjurata de case superbe si de frumusetea impozanta a primariei in stil gotic, este una dintre cele mai frumoase piete din intreaga Europa. Ne vom plimba printre cafenele si restaurante pe “Rue des Bouchers”, vom ajunge la Galeriile comerciale Royales Saint Hubert, impresionante prin inaltimea si frumusetea arhitecturii cladirii, impartite in 3 zone: Galeries de la Reine, Galeries du Roi si Galeries de Princes, zona cu cele mai multe cicolaterii, vom fotografia Manneken Pis, statuia simbol a orasului Bruxelles. In continuarea turului, vom admira catedrala Saint Gödel, Opera, cladirea Bursei. Vom incheia vizita de astazi in cel mai dulce mod posibil, cu o vizita la Planet Chocolat unde vom degusta si vom afla cum se produce celebra ciocolata belgiana. In a doua parte a zilei, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Seara, cazare Hotel Bedford 4* sau similar.

Ziua 3 BRUXELLES – LEUVEN – ANTWERP Mic dejun. Astazi va propunem sa exploram, optional, insotiti de ghidul local, doua dintre cele mai importante orase ale Belgiei. Vom incepe cu Leuven, (in franceza Leuvain), un mic oras, renumit  centru universitar. In anul 1425 s-a infiintat aici cea mai veche si mai importanta Universitate din Tarile de Jos, Universitatea Catolica din Leuven. Vom vizita centrul istoric pentru a admira Grote Markt şi Primăria Medievala. Nu putem parasi Leuven fara sa vizitam InBev, celebra berarie unde se fabrica de secole celebra bere Stella Artois. Din Leuven ne deplasam spre Antwerp, "Orasul diamantelor" al doilea oras al Belgiei ca marime si un important port, dar in acelasi timp un oras istoric, in care au locuit numerosi actori, artisti si pictori (printre care Van Dyck si Rubens). Vom vizita Central Station, gara centrala construita la sfarsitul secolului al 19-lea, vom intra in Districtul Diamantelor, ne vom plimba pe Keyserlei si Meir, principalele strazi comerciale ale orasului, vom vizita "Rubenshuis', casa si atelierul celebrului pictor flamand Pieter Paul Rubens, Grote Markt (Piata Sfatului), Casele Breslelor (datand din secolele 16 si 17), fantana Brabo, si bineinteles Catedrala Notre Dame din Anvers (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal), una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Europa si cea mai mare din Benelux.Constructia sa a fost inceputa in anul 1352 si terminata doua secole mai tarziu. Interiorul Catedralei inchinata Fecioarei Maria ofera o priveliste impresionanta, cu bolte si coloane de un alb stralucitor. Mobilierul este un amestec intre stilul baroc si neoclasic. Catedrala gazduieste patru capodopere ale lui Rubens ce innobileaza altarul. Cei 125 de piloni care sutin aceasta impunatoare constructie si turnul inalt de 123 metri (cel mai inalt dintre toate cele existente in bisericile din Tarile de Jos), ilustreaza bogatia si puterea orasului Anvers din perioada medievala. De-a lungul raului Schelde, in centrul vechi al orasului, vom admira Fortareata medievala Het Steen si vom putea sa ne fotografiem cu 'Lange Wapper', statuia enorma care pazeste intrarea in fortareata. Dupa o plimbare prin Vlaeyckensgang, zona pietonala superba cu alei si pasaje, ne vom intoarce in Bruxelles, pentru cazare Hotel Bedford 4* sau similar.
Ziua 4 BRUXELLES - Mic dejun.Timp liber in Bruxelles pentru relaxare, vizite individuale sau shopping. Puteti vizita multitudinea de muzee ale orasului, cele mai cunoscute fiind Muzeul de Arta Antica, Muzeul de Arta Moderna, Muzeul de Benzi Comice si Muzeul Orasului Bruxelles - Maison du Roi. Seara, cazare Hotel Bedford 4* sau similar.

Ziua 5 BRUXELLES – TONGEREN – LIEGE – NAMUR Mic dejun. Excursie optionala in Valonia, partea franceza a Regatului Belgiei. Insotiti de ghidul local vom face prima oprire in Tongeren, cel mai vechi oras belgian. Vom admira statuia regelui gal Ambiorix, cel care a tinut piept Imperiului Roman (poveste facuta celebra de filmele cu Asterix si Obelix), apoi ne vom deplasa spre Liege, oras situat in estul Belgiei, pe fluviul Meuse. Principalele atractii ale orasului sunt Palatul Justitiei, ridicat in jurul anului 1000, ale carui coloane au capiteluri bogat impodobite, Primaria din secolul al XVIII-lea, Biserica St. Jacques, Catedrala St. Paul. Dupa amiaza, vom calatori de-a lungul raului Maes spre unul din principalele orase valone, Namur. Aici, pe colina Champeau, vom vizita fortareata cu ziduri groase si multe bastioane, sub care se afla o retea bogata de coridoare subterane. Transfer la Bruxelles, cazare Hotel Bedford 4* sau similar.

Ziua 6 BRUXELLES Mic dejun.Timp liber in Bruxelles pantru relaxare, vizite individuale sau shopping. Puteti alege Galeriile Saint-Hubert, situate la mica distanta de Piata Mare. Este primul spatiu de cumparaturi acoperit cu arcade din Europa. Galeriile, finalizate in 1846, sunt o incantare pentru cumparatori, aici existand buticuri de lux, cafenele, restaurante si magazine de ciocolata. Seara, cazare Hotel Bedford 4* sau similar.

Ziua 7 BRUXELLES – GENT – BRUGES Mic dejun. Astazi, insotiti de ghidul local, vom descoperi doua dintre cele mai frumoase orasele ale Europei. Prima parte a zilei vom vizita Gent, un oras care oferă turiştilor senzaţia de călătorie în timp, undeva prin secolul XVIII-lea, departe de stresul şi agitaţia cotidiana. Cea mai frumoasa zona din Gent este cea de langa Sint-Michielsbrug (Podul Sfantului Mihail), unde se afla cele trei turnuri medievale ale orasului. Primul apartine bisericii Sint-Niklaaskerk, dedicata sfatului Nicolae si construita dupa regulile goticului timpuriu. In spatele acesteia se afla cel de-al doilea turn, Belfort (Clopotnita), ridicat in 1314 si impodobit cu un dragon de cupru aurit, ce semnifica avantul breslelor locale. Ceva mai departe se zareste turnul de un galben palid al bisericii Sint-Baafskathedraal (Catedrala Sf. Bavo), de asemenea cladita in stil gotic. Aici, in sala de botezuri, este expusa pictura lui Jan Van Eyck, intitulata Adorarea mielului mistic, o ilustrare alegorica a mortii lui Iisus, impodobind 20 de panouri ale altarului. Nu vom incheia calatoria in Gent fara o minunata croaziera cu vaporasul pe canalele orasului. Dupa amiaza ne deplasam spre Brugges, o adevarata comoara ascunsa in Nordul Belgiei. Centrul orasului este inclus in patrimoniul mondial UNESCO din anul 2000. Una dintre cele mai impresionante clădiri din Bruges este Onze Lieve Vrouw (Biserica Maicii Domnului). Înaltă de 122 de metri, biserica adăposteşte statuia din marmură Sfanta Fecioara cu Pruncul, realizată de Michelangelo. Un alt punct de atracţie al Bruges-ului este bazilica Sfantul Sange (Basilique du Saint-Sang) care adaposteşte o fiola de sange despre care se spune ca i-a aparţinut lui Hristos. Fiola a fost adusa de la Constantinopole, in secolul al XIV-lea. Vom incheia ziua cu o vizita la fabrica traditionala de bere De Halve Maan, ultima berarie care apartine unei familii, aflata in centrul orasului. De sase generatii secretele prepararii berii sunt transmise in familia Maes. Vom afla si noi unele dintre aceste secrete urmarind demonstratia facuta de un ghid local si vom incheia aceasta dupa amiaza cu o bere rece. Transfer in Bruxelles, cazare Hotel Bedford 4* sau similar.

Ziua 8 BRUXELLES –BUCURESTI Timp liber pentru odihna, cumparaturi si plimbari individuale. Transfer in cursul dupa amiezei de la hotel la aeroport. Imbarcare la cursa Tarom RO 374 cu decolare la ora locala 19:05 spre Bucuresti. Aterizare pe Aeroportul Otopeni-Henri Coanda la ora locala 22:45.

Servicii incluse in pret
- 7 nopti cazare cu mic dejun, Hotel Bedford 4* (sau similar);
- Transferurile pe toata durata calatoriei conform program;
- Transport avion compania Tarom, Bucuresti – Bruxelles – Bucuresti;
- Taxele de aeroport 150 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
- Tururile de oras, vizitele la obiectivele turistice conform program;
- Vizite si degustari in fabrici traditionale de ciocolata si de bere;
- Ghizi locali conform program (inclusiv pentru excursiile optionale);
- Asigurarea medicala si storno
- Insotitor roman din partea agentiei pe toata durata calatoriei.

Preturile nu includ
- Intrarile la obiectivele turistice care nu sunt in program;
- Excursiile optionale;
- Alte servicii decat cele mentionate in program.

SPECIAL: ACTIV TOURS & TRAVELS este, de 11 ani (2003), touroperator pe toate destinatiile (leisure, parcuri de distractie, citybreak, croaziere, vacante exotice), partener DERTOUR, ITS, TUI-TC, PULLMANTUR! Eventuria

Tabel cu lista de preturi

Perioada 5
04-Aug-14 - 11-Aug-14749

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit
  • Tip transport:
  • Tip masa:
  • DESPRE NOI: http://blog.activtours.ro/?page_id=2
  • DE CE ACTIV TOURS - Eventuria: http://blog.activtours.ro/?page_id=898
  • Aceasta oferta a fost promovata de Alexandra - ACTIV TOURS - Eventuria (0755.088.411) http://blog.activtours.ro/?attachment_id=1892#main

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: ACTIV TOURS & TRAVELS