Surse alternative de combustibil – deseurile menajere

British Airways va incerca sa produca, pentru avionele sale, combustibil din resturi de mancare si deseuri menajere :). Da, ati inteles bine, e vorba de o varianta pe care compania aeriana o studiaza pentru a crea combustibil din surse alternative.

Daca totul va merge conform planului, in 2014 veti calatori cu avioanele British Airways alimentate cu un astfel de combustibil. Pana atunci, compania a anuntat crearea primei fabrici de producere a combustibilului din surse alternative din Europa. Fabrica va fi amplasata in estul Londrei si va transforma, in fiecare an, 500.000 de tone de deseuri menajere in kerosen. Acest lucru este posibil printr-o tehnologie ce este deja implementata de mult timp in lume insa doar materialele vor fi diferite. Tocmai de aceea sefii BA sunt increzatori ca planul lor va merge.

Anuntul a fost facut pentru a atrage atentia lumii asupra eforturilor facute de compania aeriana pentru a-si imbunatati performantele in materie de protectia mediului, performante dezastruoase pana acum.

Printre criticii masurii anuntate sunt si cei de la Greenpeace care sustin ca aceste planuri fac parte din incercarile companiilor aeriene de a-si imbunatati imaginea. Ele nu reprezinta solutii reale pentru combaterea poluarii planetei, mai ales ca aceasta fabrica in cazul British Airways ar produce doar 2% din combustibilul necesar intregii flote aeriene a companiei. Solutia ar fi, dupa parerea specialistilor, reducerea numarului de zboruri si indreptarea calatorilor spre alte mijloace de transport mai putin poluante, cum ar fi transportul feroviar.

Desi sunt criticati, britanicii sustin ca sunt intr-adevar preocupati de aceasta problema si ca vor gasi o metoda pentru a produce la scara mai mare combustibilul alternativ.

2 thoughts on “Surse alternative de combustibil – deseurile menajere

  1. Pingback: Surse alternative de combustibil – deseurile menajere - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>