Romanii renunta la concediu

Lipsurile tot mai acute si jaful sistematic la care suntem supusi zilnic de catre al nostru drag stat ne-au adus in situatia de a ne putea permite cu greu un concediu de cateva zile pe an. Asa ca frustratrea devine tot mai mare, mai ales cand realizezi ca esti in postura de a supravietui si nu de a trai cu adevarat.

Un sondaj realizat de catre Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in perioada 8 -9 iulie arata, fara dubii, ca majoritatea romanilor au renuntat la concediul de anul acesta. Va dati seama ca sondajul vine sa reconfirme ceea ce stiam si noi de mai demult. Vad saptamanal in mass-media stiri despre agentii de turism falimentare, turisti care au fost abandonati de catre agentie in tara de destinatie si tot felul de astfel de situatii neplacute. E clar ca agentiile o duc tot mai greu si ca romanii raman in majoritatea lor acasa, consolandu-se cu un gratar la marginea orasului, un strand sau o escapada de weekend prin imprejurimi. O parte dintre destinatiile externe sunt in cadere libera: Egiptul, Tunisia sau Malta pe cand altele se mentin inca pe linia de plutire: Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Poate cea mai buna parte a acestei crize este aparitia ofertelor de genul “Platesti 1 si merg 4!” care au iesit pe piata de curand pentru Grecia. Eram obisnuita cu o alta varianta a acestei oferte si m-a frapat transformarea sa intr-una si mai generoasa :). Asa ca, pentru cine mai are inca bani sa mearga in vacanta, e bine sa profite de o astfel de oferta, insa sa aiba o mare grija in privinta agentiei pe care si-o alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>