Pretul corect pentru o camera de hotel

A meritat hotelul banii pe care i-ati dat pe o noapte de cazare? A fost un chilipir sau dimpotriva, facilitatile camerei au fost supraevaluate? Sunt raspunsuri si opinii pe care, cu siguranta, cu totii le-am formulat dupa o vacanta.

Hotel.info a realizat un clasament al oraselor lumii in functie de raportul calitate-pret pentru hoteluri, pe baza evaluarilor facute de utilizatorii sai in prima jumatate a anului 2010. Cei ce acceseaza site-ul pot evalua, pe langa dotarile camerei sau amabilitatea personalului, si raportul intre pret si serviciile oferite, pe o scara de la 1 la 10.

Clasamentul primelor 10 orase din intreaga lume, in functie de raportul calitate-pret:

1. Praga: 7,64
2. Lisabona: 7,58
3. Budapesta: 7,53
4. Berlin:    7,47
5. Ottawa: 7,42
6. Varsovia: 7,38
7. Viena:    7,29
8. Tokyo: 7,28
9. Bucuresti: 7,25
10.Madrid: 7,14

Dupa cum vedeti, si Bucurestiul e cuprins in acest top, cu o nota de 7.25 din 10 :). Cei mai multumiti sunt clientii hotelurilor din Praga, ale caror camere sunt corect evaluate. Urmeaza, la foarte mica distanta Lisabona si Budapesta, unde hotelierii ofera servicii bune la un pret corect.

Va intrebati probabil unde sunt situate metropole ca Paris sau Londra. Capitala franceza a obtinut un scor de 6.28 iar cea britanica, un scor de 6.11, punctaje mici care arata ca renumele acestor orase creste si pretul camerelor de hotel si nu neaparat calitatea serviciilor hoteliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>