Sivota – inapoi in Lefkada

Viata in Efimia e foarte frumoasa si ai cu siguranta multe de facut insa abia asteptam sa plecam fiindca aveam de trecut iarasi prin canalul ala plin de vant si valuri. Pe net insa informatiile erau excelente adica vant de 3 si directia era perfecta. Practic vantul se intorsese sa ne ajute sa urcam deci parea ca avem in sfarsit noroc :)

Singura parte proasta era ca la iesirea din canalul dintre Kefalonia si Ithaca , oarecum in dreptul portului Fiskardo , pe harta previziunea era de vant de 6 Beaufort si din fata ceea ce era foarte mult. Apoi aveam de indurat un vant puternic dinspre Mediterana si eram cam satui de asta asa ca am hotarat sa ocolim prin dreptul Ithacai. Marele nostru noroc a fost ca in sfarsit era liniste. Nemarginirea albastra era foarte calma, niciun val , nici urma de vant asa ca am scos berea si ne-am intins la soare. Este incredibil de frumos si va recomand cu caldura tipul asta de relaxare in mijlocul marii :)

Dar dupa cum v-am obsinuit deja, Marinarul Dracula n-are stare prea mult intr-un loc asa ca dupa cam 30 de min de vorbit la telefon, ascultat de muzica greceasca, ras de toate porcariile si baut bere / wiskey ne-am bagat picioarele in ea relaxare si am pornit motorul ca sa mergem si noi putin. Am bagat cam cu 7 noduri pana am iesit pe culoarul de dupa Ithaca si de acolo am avut si putin vant in sfarsit.

Cam am mers acoperiti de Ithaca totul a fost super, am mers cam cu 7 – 9 noduri , vant travers si cu barca bandata foarte putin. Am intanit un petrolier in fata caruia am facut o volta ( desi trebuia sa ne dea prioritate ) si cand ne-a vazut ne-a bagat o goarna de multumire. Skipper 1 era in al 9-lea cer :) Pe urma ne-am intersectat cu un francez un Juneau parca , pe care l-am fi depasit in viteza daca nu ar fi mers in alta directie :) El mergea spre Vasiliki iar noi am tras in Sivota fiindca ne spusese Orestes ca e un super port si e pacat sa-l ratam.

Portul Sivota este ascuns total privirii si l-am confundat prima oara cu Vasiliki apoi cu Poros dar exact intre ele ceea ce parea doar o micuta plaja de la distanta s-a dovedit a fi un culoar navigabil catre un port feeric. Pe drum am ajutat un Bavaria care iesea pe motor din port strigandu-i ca-si pierdea un balon de acostare iar ei au venit dupa noi sa ne multumeasca si cu expresia ” One hand washes the other ” ne-au intors serviciul spunandu-ne sa nu parcam in stanga ci sa ne ducem mai in fata ca e si o plaja pe acolo. Na, multumiri ca intre marinari :)

[imagebrowser id=70]

Cand am coborat in Sivota, dupa o acostare exemplara, am gasit iarasi niste italieni si englezi cu care ne mai vazusem si in alte porturi si ne stiam deja si am vazut o multime de taverne. Fiindca incepuse sa ne placa la karaoke am intrebat de music baruri si ne-au fost indicate 2. Apoi am plecat la plaja pe care o vazusem din larg. Acolo toate bune si frumoase numai ca erau numai pietre. Albe, frumoase , apa limpede si numai buna de baie dar pietre multe deci iarasi am intrat incaltati. Norocul nostru fiindca erau si niste arici de mare care nu stiu daca sunt chiar ucigasi insa au un aspect total neprietenos :). Ne-am bucurat de soare cat am putut dupa care am tras o fuga pe la pescari si am luat niste pesti rosii , cam ciudati dar buni la gust iar pretul … da , l-ati ghicit , tot 30 Eur / kil.

Skipper 1 caruia i-am descoperit si talentul de bucatar ( desi era la regim si nu manca decat carne ) ne-a gatit din friptura ramasa plus ingredientele cumparate din port , un ostropel de toata frumusetea pe care aproape l-am terminat :) Dupa cateva beri si dusuri am plecat in port, am gasit un music bar , am cantat putin si am baut mai mult, am mancat apoi la o taverna si pe urma ne-am mutat la alt music bar unde era mai mare agitatie. Pe la 4 ne-am intors pe barca unde am mai zabovit la o vorba si ne-am culcat linistiti cu gandul ca poate mai ramanem o zi ceea ce o sa vedeti s-ar fi dovedit o miscare inteligenta. Dar necaracteristica noua :)

3 thoughts on “Sivota – inapoi in Lefkada

  1. Irina

    Ai cumva si traducerile la termenii marinaresti sau o sa fie in ultimul episod? A participat careva dintre voi la karaoke (in afara de tine!!!!!!)??? si daca da, aveti si filmari sau sa caut direct pe youtube??? :)))))

  2. admin Post author

    Am avut niste filmari dar au fost arse la intoarcerea in port :) Cauta pe youtube :D

  3. Pingback: Cu barca prin Grecia | Destinatii Europene - Blog de turism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>