Salina de la Turda

Am vazut astazi, din intamplare, videoclipul piesei The Trumpet a lui Dj Sava cu Raluka si mi-a atras atentia locatia in care a fost filmat acesta. Daca eram pana acum obisnuiti cu palmieri, mare, soare in mai toate clipurile de vara de la noi, am fost surprinsa sa vad ca acesta a iesit din tipare prin faptul ca a fost filmat intr-o salina, cea de la Turda. Recunosc ca nu am ajuns pana acum acolo (si din cauza distantei fata de Cluj)  asa ca am cautat pe net informatii despre aceasta.

Cum era de asteptat, in “bunul” nostru obicei, nu exista un site oficial pus la punct al salinei, ci doar o pagina in constructie, cu cateva randuri despre programul de functionare si preturi. Nu am renuntat asa ca am gasit si ceva informatii de la inaugurarea oficiala din ianuarie 2010.

Salina Turda a devenit, dupa doi ani de renovare, una dintre cele mai moderne baze de tratament din estul Europei. In subteran turistii pot profita de numeroasele facilitati de care dispune aceasta: un amfiteatru cu 200 de scaune incalzite unde se pot desfasura concerte sau conferinte, terenuri de baschet, minigolf, piste de bowling si chiar un carusel si tobogane pentru copii. In Mina Terezia exista si un debarcader de unde turistii se pot plimba cu barcile pe lacul de sare din subteran iar intr-o alta mina, Gisela, a fost amenajata o sala cu aparate pentru gimnastica.

Foarte interesanta locatia, chiar merita vizitata cu intreaga familie pentru ca, din cate vad, exista activitati pentru fiecare categorie de varsta. Mai jos, cateva fotografii, zic eu, edificatoare.

[nggallery id=73]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>