Vacanta in Fiji

Amatorii de vacante exotice au auzit cu siguranta de o destinatie senzationala cu un nume usor de retinut : Fiji.

Situata in Oceanul Pacific de Sud, cu o suprafata de 18,247 kmp Republica Insulelor Fiji ofera turistilor servicii complete de relaxare si un loc perfect pentru o escapada departe de lumea obisnuita.

Capitala, Suva, are multe piete si magazine unde veti gasi suveniruri si produse de artizanat traditionale, fructe exotice, mancaruri deosebite – in special peste si fructe de mare. Puteti vizita intre altele Muzeul National, situat in ambianta mirifica a Gradinilor Thurston, langa sediul guvernului si vechiul sediu al Parlamentului. In Fiji veti mai gasi si Centrul Cultural de pe Insula Orhideei – un nume pe cat de poetic pe atat de potrivit, enigmaticele marturii ale trecutului de la Taveuni si vechile case coloniale.

[imagebrowser id=62]

Odata ajunsi in Fiji veti fi intampinati de localnici prietenosi, iar primul cuvant auzit va fi “bula”, care poate fi tradus prin “bun venit” dar si ca “simtiti-va bine”. Oricare ar fi traducerea potrivita, in Fiji va veti simti cu adevarat bine, pentru ca cei din Fiji sunt foarte primitori si atenti cu turistii. Aici veti gasi si celebrele Island Resorts, statiuni pe insule private, la care puteti ajunge usor cu avionul de pe aeroporturile din Nadi sau Suva.

Diversitatea etnica din Fiji este vizibila mai ales in orase, unde veti gasi pe langa localnici turisti occidentali, indieni, chinezi, etc. Una dintre atractiile locale, practicate atat de indieni cat si de localnicii din Fiji, este celebrul mers pe carbuni incinsi, un adevarat spectacol pentru occidentali, desi isi pastreaza si astazi caracterul religios, initiatic. Veti vedea cu siguranta astfel de scene, dar nu este indicat sa incercati sa va alaturati celor din Fiji in astfel de traditii. Puteti vizita diferitele insule din zona cu yachtul sau cu vaporase. Cei cu un temperament mai sportiv pot porni in drumetii prin munti, iar panorama insulelor vazute de sus nu poate fi descrisa. Fiji inseamna un sirag de insule fascinante, si ar fi pacat ca in aceasta vacanta sa nu incercati sa le descoperiti pe fiecare.

Din cei aproximativ un milion de locuitori, majoritatea sunt crestini, indienii fiind hindusi, dar exista si o minoritate musulmana.

Economia din Fiji este surprinzator de bine dezvoltata pentru o tara exotica, bazandu-se atat pe resursele naturale – lemn, minerale, agricultura si pescuit – precum si pe turism si comert. In principal Fiji exporta zahar, obtinut local din trestie de zahar, dar se acorda o deosebita atentie turismului. Peste 250.000 de turisti din intreaga lume ajung in Fiji in fiecare an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>