Colosseum-ul, nesigur pentru turisti

In acest weekend, trei bucati de mortar s-au desprins din amfiteatrul antic, au spart plasa de protectie si s-au prabusit. Arheologii si oficialii spun ca dezastrul a fost evitat la milimetru, norocul fiind ca accidentul s-a produs la o ora la care nu erau vizitatori. Altfel, o tragedie s-ar fi putut intampla.

Acesta este cel mai recent eveniment dintr-o serie de prabusiri ce au avut loc la Colosseum si ridica semne serioase de intrebare privind siguranta turistilor. In martie, o parte din Palatul lui Nero sau Domus Aurea (asa cum mai este cunoscut) s-a prabusit, fara a se inregistra nici atunci victime. Insa palatul era inchis inca din 2008 pentru derularea unor ample lucrari de restaurare.

Colosseum-ul, insa, e in continuare deschis si, mai mult, e una dintre cele mai populare atractii turistice ale Italiei, cu peste 4 milioane de vizitatori anual. Autoritatile sustin ca sunt constiente de necesitatea restaurarii amfiteatrului antic si au demarat o campanie de strangere a fondurilor pentru a incepe lucrarile. Proiectul de consolidare va incepe luna viitoare, va costa autoritatile peste 23 de milioane de euro si va dura aproximativ un an.

One thought on “Colosseum-ul, nesigur pentru turisti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>