Air France – KLM are probleme cu siguranta

O carte socanta aparuta pe piata zilele acestea pune in dificultate cea mai mare companie aeriana a Europei, Air France – KLM. Ca si cum nu ar fi fost suficiente pierderile record inregistrate in ultimul an (pierderi de 1.55 miliarde de euro intre martie 2009 si martie 2010), investigatia publicata ieri atrage atentia asupra lipsei de preocupare a companiei pentru a-si imbunatati standardele de siguranta dar si asupra accidentelor in care au fost implicate aeronavele sale.

Statisticile confirma indoielile opiniei publice referitoare la calitatea si siguranta oferita de Air France. Conform cifrelor adunate de ziarul francez Liberation, Air France se situeaza pe locul 65 din lume in topul celor mai sigure companii aeriene. Cu 1783 de decese in istoria sa, potrivit datelor compilate de catre site-ul societatii elvetiene Aircraft Crashes Record Office, Air France este a doua ca numar al deceselor inregistrate de o linie aeriana pentru pasageri, dupa Aeroflot Rusia. Pentru comparatie, Lufthansa, o companie de dimensiuni similare si cu aceeasi varsta se afla pe locul 43 in acelasi top.

Cel mai grav accident al Air France s-a inregistrat anul trecut cand o cursa de la Rio la Paris s-a prabusit in Oceanul Atlantic, cele 228 de persoane aflate la bord pierzandu-si viata. In iulie 2000, un Concorde apartinand Air France a explodat dupa decolarea din Paris, accident soldat cu 113 morti.

Autorul cartii sustine ca Air France are o flota de avione ultramoderne, piloti printre cei mai bine pregatiti din lume dar statisticile sale de securitate sunt cele ale unei companii de mana a doua. Problema identificata de el este aceea a managementului si a mentalitatii, acuzand managerii societatii de neglijenta si de indiferenta in a imbunatati standardele de siguranta.

In ciuda unei reactii oficiale de respingere a acuzatiilor din partea Air France, imaginea companiei aeriene a fost inca o data afectata puternic, contribuind astfel la erodarea situatiei financiare a companiei, cea mai proasta din ultimii 6 ani.

3 thoughts on “Air France – KLM are probleme cu siguranta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>