Ziua Internationala a Pamantului 2010

Astazi este a 40-a aniversare a Zilei Internationale a Pamantului. Marturisesc (spre rusinea mea )ca nu stiam pana acum de existenta acestei zile, sarbatorita anual pe 22 aprilie, ci doar de mult mai populara Earth Hour (Ora Pamantului) cand toti cei preocupati de aceasta cauza stingeau luminile in semn de respect in fata naturii.

Ziua Pamantului a fost initiata in 1970 de catre un senator american, Gaylord Nelson, care a atras atentia asupra degradarii mediului inconjurator si a problemelor cauzate de indiferenta umana. Astfel pe 22 aprilie ’70 in Statele Unite a avut loc una dintre primele manifestatii ecologiste de amploare care a atras milioane de oameni. De atunci, in ultimii 40 de ani, in zeci de tari ale Globului data de 22 aprilie reprezinta un prilej pentru sute de milioane de locuitori sa isi manifeste aprecierea si grija fata de natura.

Celebra casa de licitatii londoneza Christie’s organizeaza astazi o “licitatie verde” pentru a salva Pamantul, la care participa zeci de artisti, lideri politici si personalitati din intreaga lume. Toate fondurile obtinute vor fi donate unor organizatii ecologiste. Si in Romania au existat cateva  initiative in mai multe orase ale tarii: expozitii, marsuri sau ateliere educative.

E bine ca se intampla asa insa si mai bine ar fi sa sarbatorim in fiecare zi Pamantul si sa-i acordam grija si respectul pe care il merita.

httpv://www.youtube.com/watch?v=PsshvTvq9yY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>