Vacanta de 1 mai cu 10 euro pe noapte

Asta ne promite Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. O minivacanta de 1 mai la preturi care vor spulbera concurenta si ne vor atrage in masa pe litoralul romanesc.

30 de euro pentru 3 nopti la un hotel de 3 stele este un pret decent si-ti poate deschide apetitul pentru o scurta escapada la mare. Asta daca ar si exista o astfel de oferta. In realitate se pare ca hotelierii de pe litoral nu s-au pregatit deloc si nici nu se vor grabi prea tare sa-si astepte turistii de 1 mai. Si asta pentru ca ar insemna o cheltuiala mult prea mare ca sa-si pregateasca hotelurile si sa-si cheme personalul pentru cativa turisti rataciti si pusi pe economie.

Ca sa-si ia de pe cap toate criticile aparute in presa in ultimele zile, cum ca turismul de la noi e in cadere libera, cum ca bulgarii ne-au luat fatza inca o data de Paste atragand aproape 20.000 de romani in statiunile lor in timp ce la noi pe litoral au fost cam 2.000, Elena Udrea a venit cu explicatii. Ministerul a luat decizia de a nu promova ca anul trecut Pastele pe litoral, de aici si scaderea numarului de turisti. Insa lucrurile se vor schimba (cel putin teoretic) de 1 mai cand Ministerul, alaturi de ANAT si FPTR se vor implica activ in promovarea minivacantei pe litoralul romanesc.

Mai mult, se pare ca ministerul va obliga toti agentii economici de pe litoral sa-si deschida hotelurile, terasele, restaurantele sau cluburile pentru a fi pregatiti sa primeasca “puhoiul” de turisti de 1 mai. Inchei cu un citat de pe blogul Doamnei Ministru care-i ilustreaza perfect sperantele: “Sunt convinsa ca, odata cu „dezgheţarea” economiei, va aparea soarele si pe strada noastra litorala.” Profund, nu? :)

One thought on “Vacanta de 1 mai cu 10 euro pe noapte

  1. LumeaMare

    Va amintiti de inghesuiala din trenuri de 1 mai? De hotelurile neincalzite in care mergea totusi lumea?
    Vremuri duse si apuse… intre timp romanii au deschis ochii si nu spre turismul romanesc. Odata ce nu ai valorificat la timp un obicei e foarte greu sa il reinventezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>