Shangri – La Istanbul – un nou hotel de 7 stele

[singlepic id=342 w=210 h=150 float=]

Shangri-La Hotels and Resorts a semnat un acord cu Tanriverdi Holding Company privind construirea primului hotel de 7 stele al grupului in Turcia, deschiderea fiind planificata pentru aprilie 2012. Hotelul va fi situat intre Palatul Dolmabahce, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia si Muzeul Maritim din Istanbul, pe coasta europeana a Stramtorii Bosfor.

Shangri – La Istanbul va fi construit in locul unui foste fabrici de tutun din anii ’30 si va avea 14 etaje, jumatate dintre ele fiind construite sub nivelul marii. Cladirea va fi a doua ca inaltime de pe coasta, dupa Palatul Dolmabahce. Hotelul va dispune de 200 de camere, o parte dintre ele cu terase private, cateva baruri si restaurante (unul chiar pe acoperisul cladirii), piscine, sali de conferinte, spa-uri si sali de bal.  Costurile de constructie ale hotelului sunt estimate la 250 de milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>