Shanghai-ul se pregateste pentru Expozitia Universala

Mai este doar o luna pana la World Expo 2010 iar capitala financiara a Chinei promite un eveniment plin de stralucire. Sute de turisti si localnici au vizitat saptamana trecuta cea mai cunoscuta artera a Shanghai-ului, celebrul Bund, care s-a redeschis duminica, dupa aproape 3 ani de renovari si pregatiri pentru Expozitia Universala. Aceasta se va desfasura intre 1 mai si 31 octombrie iar oficialii astepta 70 milioane de vizitatori din care 95% chinezi.

Pentru a fi gata de expozitie, Shanghai-ul a cheltuit peste 700 de milioane de dolari pentru a renova Bund-ul si peste 45 de miliarde de dolari pe transport si infrastructura. Mai mult, in aceasta luna vor exista caravane ce vor promova evenimentul in toata China si mai ales in provinciile din vecinatate, pentru a atrage cat mai multi turisti.

Bund-ul din Shanghai este cel mai cunoscut bulevard din oras, situat pe malul raului Huangpu si este locul preferat de turistii chinezi si straini. Zeci de cladiri istorice care au gazduit cele mai importante institutii financiare din China dar si sediile unor banci internationale sau consulate pot fi admirate de-a lungul acestui bulevard.

[nggallery id=53]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>