Moscova, un oras al contrastelor

Din cauza experientei comuniste care a marcat multe generatii de romani avem cu totii, chiar daca nu vrem sa recunoastem, un instinct de respingere a tot ceea ce inseamna sau este legat chiar tangential de Rusia. Nu stiu cati dintre romani s-au gandit vreodata la Moscova ca la o posibila destinatie de vacanta. Cu totii fugim cat mai departe de est si mergem cat putem in Occident sau in alte locuri insorite, fara a lua in calcul ca nu foarte departe de noi se afla un stat urias cu o capitala impresionanta.

Moscova este incadrata in categoria beta a oraselor lumii ( un oras mare, in care isi au sediul majoritatea companiilor multinationale cu influenta globala). Ramane unul dintre cele mai mari centre economice ale lumii, in el avandu-si resedinta multi dintre miliardarii globului.

O posibila explicatie pentru lipsa calatoriilor in Rusia din planurile noastre de vacanta poate fi cea legata de latura materiala. In anul 2008, Moscova a fost declarat, al treilea an la rand, cel mai scump oras al lumii, surclasand metropole ca New York, Londra sau Paris; lucrurile s-au mai schimbat dar nu foarte mult in 2009, Moscova ocupand a treia pozitie in aceeasi ierarhie. Asa ca nu e foarte simplu de mers acolo insa e cu siguranta o locatie unica, cu multe contraste, cu o mostenire culturala si istorica imensa.

Piata Rosie, Catedrala Sf. Vasile, Kremlin-ul, celebrul Teatru Balshoi sau Muzeul Puskin sunt doar cateva dintre atractiile turistice ale marii capitale. Pe langa acestea exista numeroase modalitati de a va distra, cu baruri si cluburi luxoase (si cam scumpe in consecinta), cafenele si restaurante cu specific rusesc sau international.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>