Hollywood-ul aflat sub amenintare

[singlepic id=310 w=500 h=400 float=]

Unul dintre cele mai importante simboluri ale Statelor Unite ale Americii, semnul  “HOLLYWOOD” ce a primit milioane de turisti in Los Angeles si tot atatia tineri actori ce aspirau la o cariera in capitala filmului, se afla astazi sub amenintare.

Un grup de dezvoltatori planuieste sa construiasca pe suprafata pe care se afla celebrele litere, un complex de vile de lux. Totusi, pentru a renunta la aceste planuri, consortiul a acceptat sa vanda terenul aflat in proprietatea sa fundatiei care se opune constructiei contra sumei de 12.5 milioane de dolari, tranzactia trebuind finalizata pana pe 14 aprilie.

Pentru a salva literele de inalte de 15 metri ce pot fi vazute de deasupra L.A.-ului , fundatia care se lupta pentru aceasta cauza trebuie sa faca rost de inca 3 milioane de dolari in doar trei saptamani. Pana acum au fost stranse 9.5 milioane de dolari din fonduri publice si de la donatori privati: companii de televiziune si staruri hollywoodiene precum Steven Spielberg sau Tom Hanks.

Semnul Hollywood a fost creat in 1923 ca o reclama la un proiect imobiliar intitulat Hollywoodland si reabilitat in 1970, dupa o perioada lunga in care s-a degradat. Atunci 9 donatori au “adoptat” fiecare cate o litera, oferind astfel fondurile necesare pentru consolidarea lor.

3 thoughts on “Hollywood-ul aflat sub amenintare

  1. Pingback: Faimosul semn HOLLYWOOD ar putea deveni hotel de lux | Destinatii Europene - Blog de turism

  2. Chance Waterfield

    What i do not understand is in fact how you’re no longer actually much more neatly-preferred than you might be right now. You’re so intelligent. You recognize therefore considerably when it comes to this matter, made me personally consider it from a lot of numerous angles. Its like men and women aren’t interested except it is one thing to do with Girl gaga! Your individual stuffs great. At all times handle it up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>