Fotografii din Turnul Eiffel

O vacanta in Paris nu se poate incheia fara o vizita la Turnul Eiffel, simbolul Frantei si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din intreaga lume. Asta e ceea ce am gandit noi si prin urmare nu puteam sa ratam o astfel de ocazie. Daca la Turnul Montparnasse am fost ziua si am vazut orasul pe lumina, la turn am fost sfatuiti sa mergem noaptea pentru ca privelistea e spectaculoasa.

Zis si facut, pe la ora 21 am pornit spre turn si , spre surprinderea noastra, desi un singur punct al turnului era deschis pentru accesul in interior, am intrat cam in jumatate de ora. Spun spre suprinderea noastra pentru ca tot timpul cand am trecut pe acolo, era coada, indiferent de momentul zilei. Cum va spuneam, o jumatate de ora pana am cumparat biletele si am trecut si de controlul de la intrare.  Biletul costa 9,90 EUR pentru tinerii sub 24 de ani si 13 EUR pentru adulti pana la al 3-lea nivel al Turnului (adica pana sus). Cam mult fata de restul intrarilor, insa e Turnul Eiffel :) . In interiorul turnului sunt restaurante si  magazine cu suveniruri extrem de scumpe de care nu ne-am apropiat :) . Noi cu aparatul de fotografiat in mana si cu admiratul privelistii, altii la cina sau la cumparaturi.

Am mers cu liftul chiar pana la ultimul nivel, al 3-lea si am iesit pe platforma de sus; aceea nu e inchisa si ne-a cam batut vantul si frigul insa a meritat. Initial ne-a fost un pic teama fiind atat de sus insa ne-a linistit plasa din sarma care inchidea toata platforma asa incat nu a fost niciunfel de pericol.

Privelistea e intr-adevar superba; merita vazuta chiar si pe frig.

[nggallery id=52]

One thought on “Fotografii din Turnul Eiffel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>