Aeroporturi de top in 2009

[imagebrowser id=35]

Pentru al cincilea an consecutiv, Aeroportul Incheon din Seul a fost desemnat cel mai bun aeroport din lume dupa calitatea serviciilor, conform sondajului realizat de Consiliul International al Aeroporturilor (ACI) cu sediul la Geneva. Asia este fruntasa la acest capitol, 3 din primele 5 aeroporturi apartinandu-i. Astfel, pe locul 2 este situat Aeroportul Changi din Singapore iar pe a treia pozitie se situeaza cel din Hong Kong pentru al doilea an la rand. Pe urmatoarele locuri regasim doua noutati: aeroportul din Beijing si Hyderabad Rajiv Gandhi International din India.

In ceea ce priveste repartitia pe continente, topul aeroporturilor din Europa arata cam asa:

1) Keflavik (KEF), Islanda
2) Zurich (ZRH), Elvetia
3) Porto (OPO), Portugalia
4) Malta (MLA), Malta
5) Southampton (SOU), Marea Britanie

Sondajul Consiliului International al Aeroporturilor este realizat prin chestionare lunare completate de pasageri din peste 100 de aeroporturi de top ale lumii, din 45 de tari. Pentru anul 2009, un numar de 118 aeroporturi au fost incluse in sondaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>