Ultimele locuri pentru Revelion

anul nou

Si ne mai plangem ca romanii n-au bani. Pai la ce-am auzit peste tot in ultima vreme (concedii fara plata, taieri de bonusuri, sporuri, somaj etc. ) ma asteptam la niste reduceri mai consistente sau la un grad de ocupare mai mic al hotelurilor si pensiunilor in perioada Sarbatorilor de iarna. Surpriza e ca, desi Revelionul pe Valea Prahovei e mai scump ca in Austria sau Elvetia, locurile sunt vandute in proportie de 70 %. Reprezentantii ANAT se asteapta ca in aceasta saptamana locurile sa se epuizeze.

Cele mai cautate destinatii pentru Revelionul 2010 sunt Valea Prahovei, Marginimea Sibiului, Maramures si Bucovina. Un Revelion in Maramures, de exemplu, la o pensiune de 2 margarete costa 750 de lei de persoana si cuprinde 5 nopti de cazare cu pensiune completa si cu masa festiva de Revelion. Nu va ganditi insa ca pe acest segment de confort s-a dat batalia cea mai mare; o parte din hotelurile de 4 stele din Predeal sunt rezevate in totalitate inca de acum 2 luni si jumatate! Si tineti cont de faptul ca aici un Revelion n-a costat chiar putin – aproximativ 1800 de lei de persoana.

Se pare ca un nou trend anul acesta este cel al statiunilor balneo – climaterice. Explicatia consta in faptul ca tarifele aici sunt cu pana la 50% mai mici ca in statiunile normale (si nu neaparat ca ne dam in vant dupa tratamente :) ). Revelionul la Baile Felix de exemplu costa minimum 769 lei/persoana, in tarif fiind incluse trei nopti de cazare la un hotel de doua stele. Conform ANAT, nici locurile ieftine pentru Austria sau Bulgaria nu mai sunt de gasit. Daca un sejur de 7 nopti la un hotel de 3 stele din Tyrol, Austria cu masa in regim all-inclusive costa undeva pe la 500 de euro fara transport, incep sa inteleg si ratiunea romanilor care prefera servicii de calitate daca tot dau un ban.

Eu personal consider Craciunul mult mai important si mai plin de semnificatii si n-as da un pumn de bani pentru a merge undeva de Revelion, doar ca sa nu stau acasa . Mai ales ca am posibilitatea sa vizitez aceeasi statiune dupa numai 2 saptamani la jumatate de pret :) . Important e sa ai langa tine persoanele pe care ti le doresti aproape si daca se poate si un pic de zapada :) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>