Brazi de Craciun record

M-am gandit mult inainte de aborda un subiect pentru azi. Tensiunea care s-a acumulat in ultimele zile si care a culminat cu alegerile de aseara, incertitudinea si perspectivele nu tocmai clare pentru viitorul nostru m-au facut destul de pesimista. De aceea m-am gandit sa fac putin abstractie de toata aceasta conjunctura si sa ma gandesc mai mult la concediu :) si la Sarbatori.

Multe din marile orase ale lumii si-au inaugurat deja decoratiunile de Craciun, anul acesta doborandu-se chiar si niste recorduri. Cel mai inalt brad de Craciun din lume a fost impodobit in centrul Mexico City cu 1.2 milioane de becuri  si 80 km de cablu. Cei de la Guiness Book au fost acolo pentru a consemna un nou record mondial in materie de inaltime: 110 m si 35 cm.

Ieri, in aceeasi zi, au fost aprinse luminile de sarbatoare si in Brazilia, un nou record stabilindu-se si la Rio de Janeiro. Bradul impodobit cu 3 milioane de becuri are 85 m si, desi nu e atat de inalt ca cel din Mexic,  se afla pe apa , asa ca e cel mai inalt brad plutitor din lume. :)  Pentru Brazilia inaugurarea bradului de Craciun e un moment deosebit, fiind al 3-lea eveniment turistic din an ca importanta. Peste 1 milion de turisti sunt asteptati sa admire bradul impunator pana pe 6 ianuarie 2010.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nafExFUl28M&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>