Primul parc tematic din Europa dedicat naturii

terra botanica

Terra Botanica este primul parc tematic dedicat in totalitate intelegerii si descoperirii vietii plantelor si se va deschide in aprilie 2010. Localizat ideal in Anjou, Valea Loarei, cea mai bogata si diversa zona a Frantei din punct de vedere al vegetatiei, Terra Botanica vrea sa fie atat distractiv cat si educational, oferind vizitatorilor o aventura in lumea plantelor.

Parcul a fost creat in asa fel incat sa respecte mediul, oferind turistilor sansa de a intelege viata plantelor prin diverse activitati interactive. El se intinde pe o suprafata de 110.000 m2 si cuprinde gradini, zone acvatice si sere, carari pentru drumetii si diverse alte atractii pentru intreaga familie. Costurile acestui proiect ajung la 83 de milioane de euro.

Parcul va impartit in 4 mari sectoare, fiecare cu tema sa. “Zona explorarii” este dedicata descoperirii teritoriilor exotice in cautarea plantelor si a mirodeniilor; “zona generoasa” abordeaza rolul plantelor ca o resursa naturala pentru om; “zona misterioasa” descopera secretele ascunse ale plantelor iar “zona domesticita” se concentreaza asupra activitatilor de horticultura si peisagistica.

Mai mult, in interiorul parcului va exista si un restaurant in care unul dintre cei mai renumiti bucatari francezi va oferi vizitatorilor mancaruri organice din productia locala.

One thought on “Primul parc tematic din Europa dedicat naturii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>