Pachebotul Oasis of the Seas

Va spuneam si zilele trecute de lansarea la apa a celui mai mare vas de croaziera din lume, Oasis of the Seas ce apartine companiei Royal Caribbean. E un gigant cam de 5 ori mai mare ca Titanicul dotat cu tot ce si-ar putea dori cineva intr-o vacanta reusita. Aceasta asemanare cu Titanicul (care a fost de asemenea la vremea lui cel mai mare vas)  i-a determinat pe multi sa se gandeasca la posibilitatea unui sfarsit asemanator. Probabil nu s-au gandit la faptul ca astazi nu mai suntem la inceputul anilor 1900 iar sistemele de securitate si de navigatie sunt mult mai evoluate. Cu toate astea, plecarea din Finlanda spre S.U.A. nu a decurs fara peripetii, pachebotul trecand milimetric (coborandu-si cosurile de fum) pe sub un pod in Danemarca. Bine ca a reusit! :)

Filmul de pe CNN ne dezvaluie, pe langa imaginile atat de raspandite pe internet cu exteriorul navei si cateva sectiuni din interior care va asigur ca arata spectaculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>