O vacanta de neuitat

Indiscutabil varsta are o mare importanta in alegerea vacantei si a locului in care iti petreci vacanta. Daca atunci cand eram la liceu asteptam sa ne aleaga parintii sau profesorii locurile in care trebuie sa mergem acum parca lucrurile se mai schimba. Probabil ca toti am inceput cerand voie sa mergem singuri in tabara, pe urma singuri la mare si pe urma singuri la munte sau in Europa.

Probabil ca multe fete si-ar fi dorit sa locuiasca in Helsinki si sa fie fortate sa faca naveta de 120 de ori macar  :) dar cum toti pe aici suntem macar la origine romani sa ramanem la discutia despre noi.

Probabil ca nu e vorba doar de varsta cat si de timp, bani si grupul de prieteni si sa le luam pe rand. In primul rand cred ca la noi in tara este vorba despre timp. Sunt multi aceea care si-ar dori sa viziteze toata lumea, este intr-adevar fascinant sa te gandesti cate lucruri interesante sunt pe pamantul asta in afara de ce vezi tu zilnic. Se spune ca tinerii merg acum cu low cost si stau la hoteluri cu putine stele ceea ce e si absolut normal, te duci sa vezi orasul respectiv si punctele de atractie nu sa dormi. Acelasi lucru este valabil si pentru cei intre 30 – 45 care abia acum au facut rost de putin timp si de bani :) Si aici ajungem la partea a 2-a , finantele.

Oamenii de varsta mijlocie aleg City Break-urile din motivul principal al raportului timp/bani. In lumea asta in care nu ai timp de nimic altceva decat sa muncesti pentru a castiga banii o pauza de cateva zile in care sa vizitezi un oras pare vacanta ideala.

Budapesta

Batranii se zice ca prefera croazierele fiindca au parte de tot confortul si vad si o groaza de locuri interesante. Asa e dar sunt multi care nu au bani ( va mai mira ceva in Romania ? ) nu au timp fiindca au de crescut nepoti sau nu au cu cine sa se duca pur si simplu. Multi aleg distractia aceasta tocmai fiindca in tinerete unul dintre factorii de mai sus i-a impiedicat sa ajunga mai departe de Olanesti sau Sangeorz Bai ( extraordinare de vazut la 19 – 20 de ani , nu ? … iti taiai venele de plictiseala pe acolo la varsta aia :) ).

croaziera

Concluzia mea este ca nu conteaza ce varsta ai daca ai bani si timp sa-i cheltui, daca ai un grup de prieteni cu tine, atunci iti faci o vacanta de neuitat oricati ani ai avea :) Si sa nu va aud cu ” si sanatate ” ca va banuiesc de imbatranire prematura :)

One thought on “O vacanta de neuitat

  1. Pingback: Vremea in direct pe calculatorul tau ! | Tiberiu`s blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>