Cel mai mare muzeu subacvatic din lume la Cancun

Primele sculpturi apartinand Muzeului Subacvatic din Cancun, cel mai mare de acest fel din lume, au fost scufundate zilele trecute, urmand ca urmatoarele pana la 250 urmand sa fie instalate sub apa pana in aprilie 2010. Proiectul cuprinde 400 de sculpturi create de recunoscutul sculptor Jason deCaires Taylor ce vor fi scufundate in apele ce inconjoara Cancunul pana in 2011 cand se preconizeaza inaugurarea oficiala a muzeului.

pic1
Initiativa ce a costat peste 350.000 de dolari are ca scop protejarea barierelor de corali ce sunt asaltate anual de sute de mii de vizitatori. Autoritatile din Cancun s-au gandit astfel la o solutie prin care sa pastreze turistii si cele 36 de milioane de dolari pe care le aduc in zona anual, protejand in acelasi timp coralii ce sunt amenintati de interventia brutala a omului. Astfel, exponatele sunt realizate din ciment cu un PH neutru ce permite cresterea vegetatiei marine, urmand ca in timp sculpturile sa-si schimbe aspectul.

pic2

pic3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>