Bucurestiul, destinatie turistica

De fapt asta e ceea ce ne dorim si ceea ce ar trebui sa facem. Sa promovam Capitala si sa avem facilitatile cautate de turisti precum alte capitale europene: Praga, Paris sau Viena. Intre timp, Bucurestiul ramane mai mult o destinatie pentru turismul de afaceri sau o destinatie de o noapte, asa cum ne arata o analiza a celor de la Ziarul Financiar.

Ne lipsesc multe: un centru de informare in Capitala, brosuri, restaurante deschise la orice ora, strazi luminate, autobuze dedicate exclusiv celor ce vor sa faca un circuit al orasului sau un centru vechi fara lucrari de consolidare sau reamenajare. Practic ne dorim turisti insa nu luam nicio masura pentru a-i face sa se simta bineveniti in Bucuresti.

Singurele categorii de straini ce ne viziteaza sunt fie tinerii veniti pe cont propriu, probabil pentru a simti adrenalina curgandu-le prin vene :)  , fie turistii de peste 50 de ani ce merg in circuite culturale si ajung pentru o  zi si in Bucuresti. Asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, mai ales ca potential exista. Putinii straini care ne viziteaza Capitala spun ca e un oras interesant, cu o alaturare inedita de constructii vechi si noi si cu cateva obiective turistice importante: Palatul Parlamentului, Muzeul Cotroceni sau Muzeul Satului.

Intreb din nou: nu se pot lua niste masuri minime pentru a atrage si alte categorii de turisti decat cei veniti pentru o intalnire de afaceri? Vorbesc de niste lucruri de bun-simt (daca tot e atat de populara sintagma zilele acestea :) ), nu de planurile dnei Udrea de dezvoltare a turismului balnear in Capitala. Probabil sunt lucruri mult mai importante de realizat sau nu sunt bani  (scuza universala) insa trebuie luat in considerare faptul ca o capitala e reprezentativa pentru un stat iar Bucurestiul are un potential turistic important ce nu a fost exploatat aproape deloc pana acum. Poate se schimba dupa 6 decembrie lucrurile, desi inclin sa cred ca va fi mai rau.

3 thoughts on “Bucurestiul, destinatie turistica

  1. lavy

    eu ma uit la acest oras si ma rog sa nu vina si turistii! la cat e de aglomerat daca mai vin si aia s-ar putea sa paralizeze! unde crezi tu ca s-ar putea plimba autobuzul acela turistic? pai cred ca ar ramane blocai in trafic:))

    Glumesc, chiar e un oras urat si pana nu e pus la punct nu ar avea sens sa vina strainii si sa ne facem de cacao cu asa capitala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>