Top 10 muzee ale ciocolatei

Trebuie sa recunosc ca pentru mine ar fi locul ideal pe care l-as putea vizita si asta pentru ca sunt o mare pasionata de ciocolata :) . Mai greu e cand nu prea ai bani sa si cumperi din specialitatile de pe-acolo; atunci chiar poate deveni chinuitor sa te plimbi printr-un muzeu dedicat ciocolatei. Pentru amatorii de dulciuri, Virtual Tourist a alcatuit un top al muzeelor ciocolatei din intreaga lume. Am sa incerc sa ma limitez la poze pentru a nu va face pofta prea tare :P .

1. Cologne Chocolate Museum – Cologne, Germania

Acest muzeu din Germania ofera vizitatorilor 3 etaje de istorie a ciocolatei. Principala atractie insa o reprezinta faimoasa fantana arteziana de ciocolata.

chocolate-fountain

cologne museum

cologne museum1

2. Muzeul Secretele Ciocolatei – Geispolsheim, Franta

Muzeul Secretele Ciocolatei din Franta cuprinde un teatru, un salon de ceai si un magazin cu suveniruri ce pune la dispozitia vizitatorilor paste, otet si bere de ciocolata :) .

3. Fabrica de Ciocolata Phillip Island- Canada

Muzeul canadian este cunoscut pentru operele de arta dulci pe care le expune: o replica a sculpturii David, un tablou urias din bomboane de ciocolata si chiar un intreg oras facut bineinteles din acelasi material.

panny's world of chocolate

panny's world of chocolate1

orasul de ciocolata

4. Choco-Story Chocolate Museum –  Bruges, Belgia

Muzeul de ciocolata este un obiectiv turistic ce este amenajat in casa “De Croon” in piata Sfantul Ion. Aici puteti vedea diferite sculpturi in ciocolata dar si o istorie a aparitiei sale.

Choco-Story, Bruges

5. Museu de la Xocolata –  Barcelona, Spania

Asa cum era de asteptat, in muzeul din Barcelona veti gasi o copie in miniatura a celebrei Sagrada Familia precum si o colectie impresionanta de sculpturi in ciocolata, de la monumente cunoscute la personaje de desene animate.

Muzeul Ciocolatei, Barcelona

Muzeul Ciocolatei, Barcelona1

6. Muzeul Ciocolatei – St Stephen, Canada

Acest muzeu este dedicat Fratilor Ganong, cunocuti ciocolatieri despre care se spune ca au introdus pentru prima data cutia de bomboane in forma de inima, atat de raspandita in zilele noastre.

7. Choco-Story Chocolate Museum – Praga, Cehia

Muzeul din capitala Cehiei dispune de o colectie impresionanta de ambalaje de ciocolata din mai multe perioade de timp. O alta atractie o reprezinta demonstratiile live de fabricare a ciocolatei.

Muzeul Ciocolatei, Praga

8. Candy Americana Museum, Wilbur Chocolate – Pennsylvania, S.U.A.

Muzeul din Pennsylvania are o istorie de peste 30 de ani; totul a inceput atunci cand sotia presedintelui companiei a inceput sa colectioneze suveniruri legate de ciocolata de la targurile de antichitati.

9. Muzeul Ciocolatei – Coreea de Sud

Acest muzeu este o atractie turistica importanta si cuprinde o galerie de arta, un workshop si un showroom, toate avand ca subiect si material comun ciocolata.

Chocolate Museum, South Korea

Chocolate Museum, South Korea1

10. Nestle Chocolate Museum –  Mexico City, Mexic

Cunoscuta pentru designul sau neobisnuit si pentru rapiditatea cu care a fost construita, aceasta cladire moderna este in sine o atractie turistica.

nestle-factory

3 thoughts on “Top 10 muzee ale ciocolatei

  1. Gabriela Crainic

    Am o mare pasiune pentru ciocolata. Si ma bucur sa vad ca mai sunt si alte persoane care s-ar integra foarte bine intr-o comunitate a pasionatilor de ciocolata. In acest sens, am dat drumul la blogul lets-chocolate.ro. As vrea sa povestim mai multe pe email.

  2. brinda rotaru

    brinda
    Si eu am o mare pasiune pt ciocolata .
    Mi ar face mare placere sa pot construi multe …din ciocolata dar nu in ultimul rand sa o si degustam….
    Pentru mine ciocolata este sublima,suava ,nedefinita,absoluta in fine pt fiul meu este …BUNA!!!!!!!!!
    -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>