Cele mai ieftine oferte de Sarbatori

Asa cum era de asteptat, Targul de Turism al Romaniei de saptamana trecuta a adus in prim-plan ofertele agentiilor si hotelurilor pentru Craciun si Revelion. Toata lumea a trait, pana la inceperea targului, cu speranta ca isi va vinde pachetele pentru Sarbatori, speranta care insa a murit si ea odata cu desfasurarea evenimentului. Si asta pentru ca, asa cum va spuneam si acum cateva zile, agentiile de turism au fost “exilate” la etaj si nu au avut voie sa deranjeze manifestarile autoritatilor locale de la parter. Insa nici acestea nu s-au aratat prea optimiste, mizand doar pe o mai mare vizibilitate si pe promovarea zonelor turistice, fara a avea insa vanzari spectaculoase.

Intrebarea vine firesc: de ce intr-o perioada de criza romanii nu prefera destinatiile interne si nu umplu hotelurile si pensiunile de la noi? Teoretic lucrul acesta ar fi trebuit sa se intample iar vanzarile pe Austria, Bulgaria sau Grecia sa fie mult diminuate. Explicatia vine de la cei de la Business Standard: Craciunul in Sibiu e mai scump decat Revelionul in Grecia! Astfel, cel mai ieftin Craciun de la noi e 96 de euro pentru 3 nopti la o pensiune din Bazna de 2 stele, cu pensiune completa si cine festive iar un Revelion in Paralia Katerini ne costa 59 de euro, ce-i drept fara transport inclus. O comparatie si mai graitoare e intre un Revelion in Bansko de 5 zile, 170 euro la un hotel de 4 stele si fara mese incluse si unul pe Valea Prahovei tot de 5 zile dar de 500 euro la o pensiune de 3 stele si cu mesele festive incluse.

In acest sens se doreste o reducere a preturilor pentru ca hotelurile si pensiunile de la noi din tara sa nu ramana goale in contextul crizei economice. Corina Martin, presedintele ANAT declara: “Preţurile exagerat de mari cu care am fost obişnuiţi, practicate mai ales pe Valea Prahovei, vor fi anihilate din start”. Sa speram ca asa va fi si ca vom putea gasi in curand si preturi normale, care sa nu ne dea dureri de cap la noi in tara.

2 thoughts on “Cele mai ieftine oferte de Sarbatori

  1. lavy

    of, si l-am ratat la Barcelona!
    ma mir ca nu este trecut si vreunul gen de M&M sau Hersheys..aveam impresia ca exista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>