Ce succes va avea Targul de Turism al Romaniei?

In apropierea Targului de Turism ce va avea loc in perioada 15-18 octombrie la Romexpo marile agentii de turism au decis ca nu vor participa la aceasta manifestare. De ce ? Pentru ca Ministerul Turismului a luat decizia de a promova in cadrul acestui targ destinatii autohtone ca Banatul sau Maramuresul. In acest sens, MT a inchiriat de la Romexpo un spatiu de aproximativ 5.000 – 6.000 de mp care a fost pus la dispozitia autoritatilor publice locale si judetene, pentru promovarea zonelor pe care le reprezinta, precum si la dispozitia asociatiilor de promovare a turismului romanesc.

Agentiile de turism au fost “exilate” la etaj, acolo unde vizibilitatea este mult mai scazuta iar ANAT-ul a primit de la minister o suprafata de 250 mp unde isi vor putea promova ofertele 27 de agentii de turism din cele 850 membre.Pe scurt e o bataie de joc. Si asta in conditiile in care si-asa a fost un an dificil pentru agentii iar Targul de Turism era ocazia ideala pentru acestea de a-si promova in principal ofertele de iarna din afara tarii.

Inteleg intentia si dorinta autoritatilor de a ajuta turismul romanesc si de a scoate in fata destinatiile din tara,insa sigur nu face bine nimanui sa dai in cap agentiilor de turism. Presupun ca se puteau gasi si alte solutii care sa impace cele doua “tabere”. Daca ne gandim si din punctul de vedere al clientului, al omului obisnuit care vine la targ sa-si gaseasca un pachet pentru Sarbatori sau pentru vacanta de iarna, masura este iarasi neinspirata. Se presupune ca turistul trebuie sa gaseasca toata gama de oferte, atat interne cat si externe la un targ de turism, nu? Poate m-am saturat de serviciile sau de partiile de la noi din tara si nu vreau sub nicio forma sa merg aici la ski. Prefer sa dau ceva mai mult si sa merg in Austria unde sa ma simt intr-adevar bine. Ce ar trebui sa fac? “Sapaturi” prin Romexpo sa gasesc un pachet pentru Austria? Sau eventual sa renunt la a mai merge la targ si sa caut frumos pe net o oferta corespunzatoare cu asteptarile mele. In orice caz, daca vreti sa mergeti iarna asta in strainatate, Targul de Turism de la sfarsitul saptamanii nu va va ajuta cu nimic. Asteptam sa vedem ce va face ANAT-ul, daca va organiza propriul targ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>