Turismul de divort

Probabil criza economica da idei tot mai neobisnuite intreprinzatorilor, desi o afacere pe un sector total necunoscut s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie in aceste momente.

O agentie de turism indiana cu sediul in Mumbai, KV Tours and Travels, revolutioneaza industria turistica introducand un nou concept de pachet, cel al “turismului de divort”. Daca va aflati intr-un moment de criza conjugala s-ar putea ca o vacanta de o saptamana in Maldive alaturi de insotiti si de un consilier marital sa nu vi se para deloc tentanta.

In ciuda faptului ca India are una dintre cele mai scazute rate de divort din intreaga lume (1 din 100 de familii ajung in aceasta faza spre deosebire de S.U.A. unde 1 din 2 cupluri divorteaza) se pare ca aceasta este in crestere, in special in marile orase. Managerul agentiei de turism, Vijesh Thakker a fost inspirat de divortul unui prieten si s-a hotarat sa speculeze aceasta situatie, introducand pachetele turistice “de divort”. Tot el sustine: “Nu schimbam destine. Incercam sa aducem cuplurile impreuna din nou si vrem sa trateze aceasta escapada ca pe o a doua luna de miere”.

Pachetele turistice sunt de o saptamana in diferite destinatii iar preturile variaza, putand ajunge si la 700 de dolari pentru locuri mai retrase. De obicei, cele mai cautate sunt fie destinatiile foarte departe de casa, fie cele mai putin cunoscute si asta din doua motive: cea mai frumoasa atmosfera e intr-un loc pe care turistul il vede pentru prima oara si sansele sa dai peste o ruda sau un cunoscut sunt mult mai mici :) .

Psihologii sustin si ei aceasta idee. O vacanta poate da rezultate uimitoare si poate reinnoda relatii mai ales in cazurile in care partenerii se cearta din cauza lucrurilor marunte. Discutiile de genul “mama mea”, “parintii tai”, “banii tai” etc. :) isi pot pune amprenta decisiva asupra mersului unei casnicii. Tour-operatorii indieni recunosc insa ca nu au inca nici o solutie pentru cazurile mai grave ca de exemplu cele in care e vorba e violenta domestica.

One thought on “Turismul de divort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>