Plaja inchisa din cauza nisipului furat

Associated Press

Via Associated Press

E intr-adevar o situatie cel putin ciudata si amuzanta pentru noi. Nu si pentru turistii care si-au planificat o vacanta de vis in paradisul din Cancun. Aici, cei intinsi pe sezlonguri au avut parte de o experienta neobisnuita: ofiteri insarcinati cu protectia mediului insotiti de personal din Marina mexicana au inchis zeci de metri de plaja din fata unui hotel acuzandu-i pe proprietari de furt de nisip :) !

Mexicul a cheltuit peste 19 milioane de dolari pentru a reface plajele din Cancun devastate de Uraganul Wilma din 2005. Multe dintre hoteluri si-au construit de atunci propriile diguri pentru a putea acumula nisip pe plajele proprii.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul hotelului Gran Caribe Real. Numai ca acesta a folosit pompe pentru a scoate nisip de pe fundul marii si a-l depozita pe plaja proprie dar si un dig ilegal ce a impiedicat ca nisipul sa poata ajunge la alte hoteluri aflate in apropiere.

Asa ca oficialii i-au taxat destul de drastic, insa din pacate nu numai pe proprietarii hotelului ci si pe turistii ramasi acum fara plaja.

2 thoughts on “Plaja inchisa din cauza nisipului furat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>