Francezii: cei mai dificili turisti din lume

french

Sau cel putin asa a reiesit in urma unui sondaj la care au participat 4.500 de proprietari de hoteluri din intreaga lume. Francezii au iesit pe ultimul loc in sondajul de opinie realizat pentru Expedia, din cauza faptului ca nu vorbesc limbi straine si sunt vazuti ca nepoliticosi, aroganti si zgarciti. Cu totii stim ca francezii sunt nationalisti si nu ar vorbi nici in ruptul capului engleza :) sau alte limbi locale.

Explicatia aparatorilor turistilor francezi este aceea ca, datorita faptului ca Franta este o tara frumoasa, cu o multime de locuri ce merita a fi vizitate, locuitorii acesteia isi petrec mare parte din concedii in tara. Putini sunt cei care prefera strainatatea iar atunci cand trec granitele, nefiind obisnuiti cu acest lucru, sunt stresati, rigizi, atitudini ce ar putea fi percepute ca aroganta.Mai mult, francezii nu sunt obisnuiti sa lase bacsis deoarece in tara lor natala acesta este trecut in mod automat in consumatie asa ca pot parea zgarciti. Dar nu sunt :P .

La polul opus, turistii ideali sunt japonezii iar dintre europeni, cei mai buni sunt englezii si germanii. In ceea ce priveste vestimentatia in vacanta, pe locul intai la capitolul bun-gust se situeaza italienii urmati indeaproape de britanici si francezi.

Daca ar fi sa caracterizam turistii romani (majoritatea lor) probabil cea mai buna descriere ar fi: cei care au vazut multe, inghit multe si sunt putin pretentiosi. Si asta e din cauza serviciilor proaste cu care sunt “intampinati” chiar la ei in tara si de mancarea incredibil de proasta din statiuni, mai ales in cele de pe litoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>