Concediu in Bulgaria

Gata cu prostiile , m-am intors din concediu :) Am lasat deoparte distractia si lucrurile placute si ” back to work “.
Bulgaria in doua fraze este cam ce vedeti in poza de mai jos :


balcik

Nu am crezut pana nu am vazut insa imediat ce am ajus acolo am inceput sa cred. Bulgarii ne bat la fund la turism sau mai bine zis si la turism. Multi ar spune ca insusi conceptul all inclusive e cel care i-a adus in fata sau investitiile nemtilor si englezilor in acelel locuri dar realitatea este putin diferita. De acord, au bagat altii bani , i-au invatat altii turism insa sa fii cu  zambetul pe buze toata ziua nu te invata nimeni sau daca te invata e greu sa-ti reuseasca tot timpul. Am vazut nenumarate faze in care orice ospatar de la noi te-ar fi injurat in schimb cei de acolo te ajuta si incearca sa te inteleaga … deci e vorba de educatie si mentalitate. Da, noi clientii suntem importanti fiindca aducem bani nu ospatarii. Sa transmita cineva asta si la Mamaia.

Situatia si comparatia a inceput prost din start. Cand au venit ITS si alte firme nemtesti la Constanta sa ceara hoteluri , plajele aferente sau pamant pentru a cosntrui altele , smecherii de la noi au zis : ” De ce sa faci tu bani aici cand putem face noi ? ” sau ” Pamantul te costa 2000 eur / mp “.

Bulgarii ce au facut ? I-au invitat la ei , le-au dat pamantul gratis , in schimbul ridicarii unor hoteluri mai mari i-au scutit pe operatori 3 – 5 ani de plata taxelor pe profitul reinvestit, le-au dat reduceri la cursurile de calificare tinute de stat pentru ospatari si tot asa.

Dar, cu toate astea si desi lumea vorbeste destul de bine ( sau macar intelege in mare ) romaneste , recunosc faptul ca m-am distrat si eu ca Bendeac in tara castravetilor :)

2 thoughts on “Concediu in Bulgaria

  1. Pingback: TUI: mama lui (de) turism bulgaresc | Destinatii Europene - Blog de turism

  2. InfoBulgaria

    Ne bucurăm că vă place prin Bulgaria. Și noi o să fugim acum, în mai prin zona Balcic. Da, pe acolo se vorbește multă română, mai ales cei bătrâni, care au făcut româna în școală pe vremuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>