25.000 de dolari amenda pentru un iaurt expirat

Nu, normal ca nu se intampla la noi. Aici folosesti chiloti pe post de burete de vase (serios, am vazut la stiri) si ai toate produsele expirate in restaurant si tot nu-ti fac mare lucru. O amenda nu foarte mare si iti inchid localul pana remediezi problemele.

Revenind, unul dintre bucatarii sefi de la Emirates Palace Hotel din Abu Dhabi a fost amendat pentru un iaurt ce expirase de o zi! Acesta a fost descoperit in timpul unei vizite neanuntate a inspectorilor sanitari de luna trecuta.

Astfel, bucatarul a fost obligat sa plateasca o amenda de 92.000 de dirhami, adica aproximativ 25.000 de dolari. El a fost gasit vinovat ca nu si-a “educat” subalternii in ceea ce priveste legile din Emirate referitoare la produsele expirate si ca a pastrat iaurtul dupa ce acesta nu mai era valabil. :)

Si mai bizar e faptul ca angajatul a fost dat in judecata si dupa ce a fost obligat la plata amenzii, acesta a facut recurs. Cazul nu este incheiat, asteptandu-se decizia instantei.

Nu zic, nici chiar asa. Nu trebuie exagerat dar nici ca la noi nu se poate. La bataia de joc de pe litoralul nostru, unii patroni de terase si restaurante ar merita niste amenzi uriase ca sa se invete minte. Pana una alta, mancam si noi ce apucam, rugandu-ne sa nu ne imbolnavim prea tare. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>