Palatul Buckingham – mai “primitor” cu turistii

Buckingham Palace

Buckingham Palace

Criza mondiala loveste si in resedinta regala a Marii Britanii, Palatul Buckingham. Recent au aparut numeroase controverse legate de acesta si de prelungirea programului de vizite pentru turisti. Parlamentarii englezi sustin aceasta idee bazandu-se pe faptul ca Palatul este una dintre principalele atractii turistice din capitala britanica si comparandu-l cu alte cladiri din lume, gen Casa Alba. Rationamentul spune ca, in timp ce aceasta din urma este deschisa publicului o perioada indelungata, Buckingham-ul poate fi vizitat doar 60 de zile in timpul verii, in restul anului fiind inchis.

Problema a fost ridicata in momentul in care s-a constatat ca Domeniile Regale Ocupate, ce includ  atat Palatul Buckingham cat si Castelul Windsor, Clarence House (resedinta Printului Charles) si Palatul Holyrood din Edinburgh au acumulat datorii restante de 32 de milioane de lire! Acestea au constituit cheltuielile de intretinere ale cladirilor istorice, cheltuieli ce nu sunt acoperite decat partial de catre stat. In plus, avand in vedere ca sunt necesare reparatii urgente la Mausoleul inchinat Reginei Victoria si Printului Albert, reparatii amanate de 14 ani, situatia nu e tocmai roz pe partea financiara.

Asa ca singura masura ce poate fi luata pentru a acoperi toate cheltuielile de intretinere a domeniilor regale si a datoriilor este aceea de a atrage cat mai multi turisti. Cu siguranta Regina Elisabeta a II-a nu va protesta pentru ca anul trecut a locuit mai putin de o jumatate de an in Palat. Oricum o veste buna pentru noi, turistii :) .

Schimbarea Garzii

Schimbarea Garzii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>