Mexicul cere ajutor de la Google

Isshell via Flickr

Chichen Itza: Isshell via Flickr

Cu siguranta epidemia de gripa porcina nu a facut bine nimanui, insa statul care se resimte cel mai puternic in urma acesteia este Mexicul, locul unde au existat si cele mai multe victime. Avand in vedere ca turismul reprezinta a treia sursa de venit la bugetul Mexicului, aceasta a fost compromisa in urma raspandirii gripei, multe din muzee fiind inchise temporar din cauza lipsei turistilor.
Asa ca acum, cand spiritele s-au mai calmat statul incearca sa-si revina si sa recupereze din terenul pierdut. Pentru a readuce turistii in tara lor, oficialii mexicani au incheiat un parteneriat cu Google. Mai exact Google Earth va fi cel care va incerca sa atraga atentia oamenilor din toata lumea si sa-i ajute sa redescopere Mexicul. Astfel, vor fi introduse pe Google Earth harti cu cele mai importante situri arheologice precum si indicatii pentru ca turistii sa le poata gasi mai usor.

Mexicul este recunoscut pentru mostenirea culturala bogata , pentru monumentele istorice si civilizatiile aztece antice. Astfel, el se mandreste cu una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, Chichen Itza dar si cu sit-ul arheologic Palenque, introdus in patrimoniul UNESCO  de mai bine de 20 de ani.

Celiaaa via Flickr

Palenque: Celiaaa via Flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>