Cracovia si turismul cultural

Vazand si minunandu-ma tot mai mult de “exodul” romanilor catre Bulgaria, Grecia sau Turcia, am inceput sa ma intreb daca mai exista si alte tari pe harta turistului roman. Nu spun ca nu sunt destinatii interesante, insa o rupere de ritm e intotdeauna binevenita. Ca de exemplu, o vizita la Cracovia :) .

Desi Cracovia este caracterizata drept “un magnet pentru turisti”, se pare ca aceasta sintagma nu se aplica si in cazul nostru, al romanilor. Nu stiu cati dintre voi ati vizitat Polonia, fie acest oras, fie capitala. Pana la urma nici asta nu e relevant. Poate ar trebui sa ne intrebam cati dintre noi prefera turismul cultural sau cati au avut macar curiozitatea de a se interesa putin despre o astfel de destinatie inainte de a-si planifica vacanta.

Cracovia

Cracovia

Exista orase minunate gen Cracovia , Praga sau Varsovia care (ghinionul lor sau al nostru) nu sunt situate pe tarmul marii si-atunci parca nici nu mai exista pentru multi dintre turisti. Cert e ca noua ne priesc mai mult Nisipurile de Aur sau Halkidiki. :) Nu spun ca e un lucru rau sa stai la plaja, mai ales in perioada verii, insa poate itinerariul ar mai trebui variat de la an la an.

Cracovia e al doilea oras ca marime al tarii si se poate mandri cu atractii turistice pentru toate gusturile, pornind de la partea culturala, continuand cu cea istorica si incheind cu cea de divertisment.

Orasul polonez devine astfel o destinatie pentru intreaga familie. Printre atractiile turistice se numara Orasul Vechi, Castelul Wawel ( fosta resedinta regala transformata acum intr-un mare muzeu), foarte multe muzee de arta moderna, arheologie sau tehnologie si biserici vechi si renumite. In imprejurimi puteti vizita cel mai mare lagar de concentrare nazist, Auschwitz-Birkenau, aflat la doar 65 de kilometri de Cracovia. Probabil nu e neaparat un loc unde sa mergi cu cei mici dar cu siguranta e o experienta unica.

Nu va speriati :) , nu lipsesc restaurantele sau barurile din Piata Centrala a orasului si nici locurile de distractie pentru intreaga familie cum ar fi Aqua Park, complex cu 3 piscine si o suprafata de 2000 de m2. Dupa cum spuneam, o destinatie pentru toate gusturile :P .

5 thoughts on “Cracovia si turismul cultural

  1. Geologul

    Pare o destinatie excelenta pentru vizitat primavara sau toamna, ca in rest lumea e ori la mare ori la schi, din pacate nu sunt asa multi turisti dispusi sa plateasca si pentru culturalizare si prefera sa se uite pe Discovery ca e mai ieftin sau poate chiar nu le pasa.

  2. Pingback: Putem influența politica de la Bruxelles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>