Ce ne convinge sa alegem unde sa ne facem concediul ?

De multe ori m-am intrebat cum apare decizia de a iti face concediul intr-un loc sau altul si mai ales ce te influenteaza sa alegi una sau alta.

Va dau exemplul meu cu Bulgaria si cu Nisipurile de Aur : pana anul asta nici nu mi-a trecut prin cap sa ma duc acolo. Noi cei din nord nici nu prea avem nicio tangenta cu vecinii din sud ( noi ne uitam la rusi la TV pe vremea lui Ceausescu nu ca ceilalti la bulgari si fumam Magna nu BT :) ) si de aceea ei practic nu existau pentru mine. De multe ori am auzit ca le-ar fi cumparat nemtii majoritatea hotelurilor de pe litoral ( na, noi nu ne-am ” vandut tara ” insa uite in ce hal am ajuns acum ) insa niciodata nu am trecut pragul psihologic sa vreau sa ma duc.

Dar anul asta, dupa ce pana acum fusesem in Spania si in Romania de cele mai multe ori , am zis sa incerc si Bulgaria fiind preturi de criza. Oricum eram satul de Litoralul de la noi si de oamenii de aici care dau de ex 700.000 eur pentru plantat iarba si cu Presedinte bolnav psihic sau cu vicii.

Topul pe care am reusit sa-l fac este :

1. Raportul pret/conditii
2. Distractia copilului ( daca ai , daca nu a Nevestii iar daca n-ai nici de aia , norocosule, faci ce vrei si sari pasul asta )
3. Distanta ( tocmai fiindca acum sunt multe zboruri low cost si ajungi intr-o ora – doua cam oriunde )
4. Statiunea in care te duci ( daca ai ce vizita prin zona, pe unde te plimba seara si eventual ce cumpara de pe acolo )
5. Parerea prietenilor ( care in cazul punctului 2 e importanta ca nu te poti duce chiar singur :) ).

Daca aveti si alte prioritati as fi mai mult decat incantat sa le vad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>