Turism impotriva naturii

De multa vreme ne plangem ca nu vin turistii la noi in tara, ca peisajele de la noi sunt la fel de frumoase dar lumea nu le apreciaza, ca facem tot posibilul sa schimbam mentalitatea in servicii dar ei tot nu vin si uite ca gasim incet incet si explicatia . Romania este un loc impotriva naturii .

De cate ori nu ati mers prin tara cu gandul ca ” uite totusi ce tara frumoasa avem ” fiindca , ne avand autostrazi si in general in trafic fiind ba un camion, ba o caruta ba un semafor ambulant instalat temporar pentru lucrat la o groapa, ati avut timp suficient sa va uitati pe geamurile laterale ? Si imediat dupa asta ati vazut sticle aruncate pe jos, pungi sarind din masina din fatza, o tigara aruncata din mers de tiristul nervos sau un caine sarind in fata masinii.

De cate ori nu ati mers la munte si cand sa va relaxati sau sa trageti un pui de somn nu au inceput vecinii manelisti sa urle din rasputeri ? De cate ori nu ati fost la mare si nu a trebuit sa specificati la intrarea in hotel ca vreti sa vi se schimbe asternutul si sa vi se faca putin curat in camere de parca acest lucru nu era normal ?

Si atunci cum sa vina oamenii la noi daca nu au cum sa ajunga, cum sa se relaxeze , ce sa viziteze ( fiindca aproape nimic nu e pastrat si ingrijit cum se cuvine ) si mai ales unde sa se duca sa-si faca nevoile ? Va inchipuiti un autocar de americani intrand ” pe sub mana ” la Mariott sa se pise ? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>