Topul capitalelor europene

Ne intoarcem din nou la TripAdvisor, la clasamentele si sondajele sale, pentru a vedea un top al celor mai mari orase europene. E poate unul dintre cele mai interesante sondaje pentru ca acestea sunt locurile cele mai apropiate de noi pe care, cu siguranta le-am vizitat sau le vom vizita cat de curand.

Un sondaj realizat pe 2.376 de turisti din intreaga Europa a dezvaluit ca, in perceptia majoritatii, Londra este cea mai murdara capitala europeana si cu cei mai prost imbracati locuitori! dar sta cel mai bine la atractii turistice gratuite (ceea ce aduce un plus important mai ales in vreme de criza), la capitolul parcuri publice si viata de noapte. E al doilea an la rand cand capitala Angliei este cotata cel mai slab la curatenie asa ca nu e doar o intamplare! Pe locul 2 se situeaza (ce-i drept la o distanta destul de mare) Parisul. La polul opus Londrei se afla Copenhaga, acolo unde curatenia e la ea acasa.

Tamisa, Anglia

Tamisa, Anglia

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, Danemarca

Capitala franceza in schimb e considerata ca avand cei mai bine imbracati localnici, cea mai buna bucatarie din Europa dar e si cel mai neprimitor oras european si e supraevaluat. Si la capitolul romantism Parisul a pierdut suprematia in fata Venetiei, apreciata drept cel mai romantic oras de pe continent.

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Cel mai bun raport calitate-pret il gasim in Praga, cel mai prietenos si primitor e Dublinul (probabil de la Guiness :P ) iar cel mai plictisitor, Bruxelles-ul.

Wenceslas Square, Praga

Wenceslas Square, Praga

Guiness, Irlanda :)

Guiness, Irlanda :)

Capitala Poloniei are cea mai urata arhitectura (?) iar cele mai putin apreciate la adevarata lor valoare sunt, in ordine, Cracovia, Bruges si Edinburgh.

Cracovia, Polonia

Cracovia, Polonia

Asa ca, in functie de ce va doriti in vacanta si ce conteaza cel mai mult in alegerea destinatiei potrivite (viata de noapte tumultoasa sau curatenia), puteti gasi orase pe toate gusturile pe continentul nostru. Europa e cel mai complex loc din punctul de vedere al diversitatii iar noi putem avea exact ce ne dorim in materie de vacante cu putini bani.

3 thoughts on “Topul capitalelor europene

  1. Radu

    Intr-adevar Parisul este un oras supraevaluat. M-am plimbat cu mai multi prieteni prin el si toti mi-au zis ca nu se ridica la asteptarile lor. Eu, sincer sa fiu, ma asteptam sa il gasesc asa, dupa o cautare destul de riguroasa pe internet inainte de a veni aici (pareri, review-uri, fotografii, etc).

    Cat despre Londra, pentru mine este orasul preferat. Intr-adevar e murdar, dar viata acolo e diferita si foarte frumoasa in acelasi timp.

    Planuiesc si o vizita la Bruxelles in curand. Nu pare asa plictisitor :) Ramane de vazut! Frumos articol oricum :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>