Singurul porc din Afghanistan izolat din cauza gripei porcine

Kabul, Afghanistan

Kabul, Afghanistan

Singurul porc din Afghanistan a fost trecut in carantina, departe de vizitatorii de la Gradina Zoologica din Kabul, din cauza ingrijorarii populatiei de a nu fi infectati de gripa porcina. :) Khanzir (pentru ca asa il cheama) a fost dat Afghanistanului de China, drept cadou in anul 2002 si a avut si o “consoarta”, care insa a murit intre timp.

Porcul este o curiozitate in Afghanistanul musulman, unde atat aceste animale cat si produsele din carnea lor sunt interzise. Nu exista ferme de acest fel in Afghanistan si nici zboruri directe intre Kabul si Mexic, locul unde a izbucnit epidemia de gripa, deci nici nu ar trebui sa existe motive de ingrijorare.Cu toate acestea, pentru a linisti populatia si a nu alunga vizitatorii de la zoo, s-a luat masura izolarii animalului singuratic :) .

Gradina zoologica din Kabul este departe de nivelul celor din tarile dezvoltate si are o istorie foarte zbuciumata. De exemplu, luptatorii mujahedini au mancat toate capriaprele si iepurii gradinii zoologice in timpul razboiului civil din anii 1992-1994. Tot atunci, au impuscat si singurul elefant existent acolo. Unul dintre luptatori a intrat in cusca leului dar a fost imediat ucis de fiorosul animal, asa ca a doua zi, fratele celui ucis s-a razbunat, aruncand o grenada in apropierea leului care l-a ranit destul de grav.

Dupa ce toate aceste evenimente cel putin ciudate pentru noi au trecut, gradina zoologica a inceput treptat sa se puna pe picioare. Astazi sunt 42 de specii de pasari si mamifere si 36 de specii de pesti care atrag aproximativ 10.000 de vizitatori in fiecare weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>